MyFont voor iPhone: zet je handschrift om in een lettertype

Omdat we steeds meer met toetsenborden schrijven, zijn sommige mensen vergeten hoe hun eigen handschrift er ook alweer uitziet. MyFont is een app waarmee je dat voor eeuwig vastlegt: je kunt hiermee je handschrift omzetten in een echt lettertype. Je kunt het zelfs als TTF-bestand op je computer gebruiken, zodat je ook op de pc […]

myfontOmdat we steeds meer met toetsenborden schrijven, zijn sommige mensen vergeten hoe hun eigen handschrift er ook alweer uitziet. MyFont is een app waarmee je dat voor eeuwig vastlegt: je kunt hiermee je handschrift omzetten in een echt lettertype. Je kunt het zelfs als TTF-bestand op je computer gebruiken, zodat je ook op de pc en Mac ‘handgeschreven’ berichtjes kunt maken. Het intikken van een tekst in je eigen handschrift doe je gewoon via het toetsenbord. Door met je vinger op het scherm te schrijven leg je vast hoe je letters en cijfers schrijft. Daarna sla je het font op en stuur je het als TTF-bestand naar jezelf of upload je het naar Facebook.

Met de app kun je zoveel lettertypes maken als je zelf wilt, dus ook van het handschrift van vrienden en familie.

myfont iphoneHet kost natuurlijk wel wat moeite om alle letters handmatig in te voeren en voor het schrijven van een natuurlijk handschrift kun je het beste een stylus (schrijfpen voor het touchscreen) gebruiken. Je hebt dan meer controle over de letters dan bij het schrijven met je vinger op het scherm.

Een andere toepassing van de app is dat je een foto van de iPhone gebruikt en daar een handgeschreven tekst op plaatst. Dit kan horizontaal of diagonaal. Standaard bevat de app al één voorbeeld van een handschrift, zodat je MyFont ook kan gebruiken als je eigen handschrift totaal onleesbaar is.

MyFont kost normaal €0,79 maar is vandaag gratis te downloaden. De app heeft een gemiddelde waardering van 4,5 sterren in de Amerikaanse App Store sinds de laatste update.

Downloaden: MyFont (tijdelijk gratis, normaal €0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 april 2011, 12:19
Categorie Amusement
Onderwerp lettertype

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.