Muziek-app Band of the Day vernieuwd op de iPad

Band of the Day voor de iPad heeft een enorme update gekregen waardoor je nog beter muziek kan ontdekken met de app.

Band of the Day iPad MixtapeDe prachtig vormgegeven muziek-app Band of the Day heeft de grootste update gekregen voor de iPad sinds de release begin dit jaar. De applicatie waarin je elke dag kennismaakt met een nieuwe band of act die door de makers wordt voorgedragen, is er nu op ingericht dat je lekker lang door kan luisteren. Als je alle volledige nummers van een band hebt geluisterd, gaat de app automatisch verder met het spelen van nummers van vergelijkbare bands.

Die ‘vergelijkbare’ bands haalt Band of the Day uit zijn eigen archief die de app het afgelopen jaar heeft opgebouwd op de iPhone en iPad. Zonder dat de app er hoog van de toren over blaast, betekent het dat de app eigenlijk een soort radiostation voor nieuwe muziek in een bepaald genre is geworden. Je kan altijd de app weer even activeren tijdens het afspelen om de band een hartje te geven en op te slaan onder je favorieten, of om een sterrenwaardering aan een nummer te geven, zodat je hem later meteen terugziet.

Dat kan vanuit een totaal nieuw snelmenu in de app. Met het Band of the Day-gezicht rechtsboven, krijg je een een pop-up scherm waar vanuit je meteen naar je kalender kan gaan, je eigen ratings kan zien, de best beoordeelde bands in een overzicht kan zien en kan zoeken op bands. De mixtape-functie is ook nog steeds aanwezig en is vernieuwd: je kan nu horizontaal door een selectie van geselecteerde nummers van alle bands in de app vegen. Bevalt een nummer uit de playlist je niet, dan sla je hem gewoon over. Bevalt het wel, dan open je met een druk op de bandnaam de geschreven biografie en recensie in de app. Daar kan je ook korte muzieksamples van albums en video’s van een band afspelen.

De selectie van bands die Band of the Day sinds zijn lancering aandraagt, is nog altijd van ongekende kwaliteit. Met ingang van de nieuwste update zijn er nog meer prettige mogelijkheden de muziek zelf mee te krijgen.

Downloaden: Band of the Day (gratis, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 november 2012, 14:53
Categorie Muziek
Onderwerpen band of the day, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.