Musicplayr: playlists maken op de Shazam-manier en delen op iPhone

Musicplayr is een fantastische nieuwe iPhone-app waarin je eenvoudig playlists kan maken en delen met behulp van Shazam-luisteren.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Musicplayr iPhone iPod touch muziek luisterenMusicplayr is een nieuwe gratis iPhone-app waarmee je zonder account playlists kan maken van muziekvideo’s op YouTube, Vimeo, Soundcloud en muziekblogs. Ook kan je de afspeellijsten van verschillende personen die het nieuwste en beste in allerlei genres signaleren, met een simpele druk volgen. Als je wel een account aanmaakt of de app koppelt aan Facebook, kan je eigen playlists ook delen met anderen. De manier waarop je de playlists samenstelt, is nog wel het meest indrukwekkende aan Musicplayr.

Playlists aanmaken gaat via de database van Gracenote namelijk, op dezelfde manier als Shazam en Soundcloud. Je legt de app te luister bij de muziek die je hoort, de applicatie identificeert het nummer en haalt vervolgens de muziek op van YouTube, Vimeo, Soundcloud of blogs. Het bestand dat je voorkeur geniet, kan je zo toevoegen aan een afspeellijst en heb je daarna meteen bij de hand.

Musicplayr beluisteren Musicplayr resultaten

Musciplayr ziet er strak uit. Met name de muziekspeler verschijnt fraai bovenin beeld, en als een liedje een clip heeft, wordt ook die geladen in het klein. Met de pauze, volgende en vorige-nummer knop, kan je zo doorgaan naar het volgende nummer in een playlist of het volgende nummer in de muziekstream van verschillende playlists die je volgt. Als je een persoonlijke afspeellijst wil horen, druk je op een profielnaam. Je ziet dan op de profielfoto meteen een knop om te (ont)volgen en een overzicht van de verschillende afspeellijsten. Middels de More-knop kan je reacties, likes en een deelfunctie openen bij een nummer. Je kan nummers delen via Twitter, Facebook en e-mail. Alleen de beloofde fullscreen-weergave als we de app in landscape draaien, zien we niet waargemaakt.

Musicplayr profielpagina Musicplayr stream van muziek

Musicplayr is een schitterende applicatie en maakt ook gebruik van een uniek gebruiksgemak als het aankomt op het aanmaken van playlists. Dat de liedjes doorspelen als je de app afsluit, vrienden en onbekende muziekliefhebbers kan toevoegen en meteen aan de slag kan met het luisteren en delen, zijn geweldige functies. Opgeteld bij het prijskaartje kan Musicplayr wel eens een onverwacht succes worden: de app is geheel gratis.

Downloaden: Musicplayr (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 december 2012, 17:18
Categorie Muziek
Onderwerpen muziek, playlist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.