Multiplayer racespel DrawRace 2 HD op iPad verschenen

Racen op de iPad met vier personen tegelijk. Dat kan in DrawRace 2 HD van Chillingo, waarin je van tevoren de ideale racelijn uittekent en daarna pas aan de race begint.

DrawRace 2 HD voor iPad bochtig circuitMaar liefst 180 missies verdeeld over 32 circuits in 5 verschillende raceklasses. Dat is wat het net uitgekomen DrawRace 2 voor de iPad biedt. Toch is dat niet de hoofdzaak van het spel. Dat is dat je met vier man racend de strijd aan kan gaan op één iPad. In DrawRace 2 race je namelijk door een racelijn op het circuit te tekenen en hoop je maar dat die sneller uitpakt dan die van de tegenspelers.

Waar de eerste DrawRace voor de iPhone nog een cartoonesk spelletje was met fletse kleuren, spat deel twee visueel van het scherm. De races vinden plaats in 3D, zijn voorzien van vele lichteffecten en zijn geoptimaliseerd voor de hoge resolutie die de iPad aan kan. Het spel is ook voor de iPhone verkrijgbaar, maar het is geen universele app. De iPad-versie van DrawRace 2 heeft de toevoeging HD en staat op zichzelf.

De gameplay bestaat dus uit het uittekenen van racelijnen over een circuit alvorens je begint aan een race, maar er is een toevoeging en dat is de turbo-knop. Daarmee kan je in een race een aantal momenten extra versnellen. Ideaal als je bijvoorbeeld een sprong moet maken, maar ook handig als je voor een bocht even snel moet ontsnappen aan de tegenstander.

Er zijn vijf skill-levels om te halen naarmate je beter wordt en gaandeweg je carrière verzamel je als het goed is, alle zestien auto’s in de game. Die vierwielers zijn onder te verdelen in stock cars, Formule 1-auto’s, rallywagens, arctic rally en V12-bolides en komen toevallig precies overeen met de klasses waarin je kan racen.

Behalve de multiplayer-stand waarbij de iPad doorgegeven kan worden aan andere spelers in dezelfde ruimte die dan hun racelijn uittekenen, is er ook een gloednieuwe online multiplayer. De Friend Challenge-modus vergelijkt de lijnen en tijden van jou en tegenstanders meteen.

DrawRace 2 HD is een zeer fraai afgewerkt en uniek racespel met een berg aan inhoud en een verslavende multiplayer. Het is moeilijk om niet aan te raden.

Downloaden: DrawRace 2 HD (€2,39)

DrawRace 2 HD iPad jump

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 september 2011, 16:57
Categorie Games
Onderwerpen chillingo, flight control, racegame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.