Moxtra: live vergaderen over gedeelde documenten in iOS-app

Moxtra laat je net als Dropbox en GoodReader bestanden delen en annoteren. Maar je kan ook live vergaderingen houden over documenten in de app.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Moxtra header iPhone iPad live vergaderenEr is een nieuwe speler op iOS voor het beheren en delen van je bestanden. In Moxtra voor iPhone en iPad kan je bestanden halen vanaf Dropbox, je computer, Box en je fotoalbum en die plaatsen in virtuele snelhechters (binders). Die binders kan je vervolgens delen met andere gebruikers. Iedereen kan aantekeningen maken in de documenten en audionotities toevoegen. En dat is niet alles: met Moxtra Meet kan je een live audioconferenties houden over alle bestanden. Moxtra is gratis tot en met 20 snelhechters of 2000 pagina’s aan documenten.

Toegevoegde waarde

Op dit moment is nog niet bekend wat Moxtra gaat kosten buiten dat gebruik, valt te lezen op Moxtra’s website. Met de riante limiet van 20 snelhechters, kan je echter wel uit de voeten zonder een cent te betalen. Moxtra kan een gamechanger worden. Het gaat een stap verder dan het zakelijk veel gebruikte GoodReader, waarin je documenten ook kan voorzien van aantekeningen. Hier kan je daarnaast kanttekeningen plaatsen met je stem en kan je live online vergaderen via online audiochat.

Moxtra overzicht binders Moxtra documenten doorgaan

Documenten klaarzetten en annoteren

Het begint met de centrale blauwe plus in de menubalk onderin. Daarmee heb je toegang tot je bestanden op Dropbox, Box, de desktop via een geïnstalleerd programma op je pc of Mac, je iPhone-camera, fotoalbum, video’s of een blanco pagina. Je selecteert meteen meerdere bestanden om naar Moxtra te downloaden en kan die toewijzen aan een binder of een nieuwe maken. Documenten worden omgekat tot PDF-bestand, zodat je er niet in kan bewerken, maar er wel annotaties op kan maken. Mensen waarmee je de bestanden deelt, zien de aantekeningen staan én kunnen audionotities terugluisteren. Dat laatste kan met de Comments-knop, die alle (audio-)opmerkingen bij een pagina in chronologische volgorde onder elkaar zet.

In een document leidt de REC-knop je naar een geluidsopname die je nadien een naam kan geven. De pen linksonder ontlokt traditionelere manieren van kanttekeningen plaatsen. In zowel de staande als liggende houding van de iPhone of iPad, zie je een balk waarmee je puntjes op de pagina’s kan aanstippen, kan tekenen, kan markeren en kan schrijven. Volgende knoppen laten je een pijl in beeld zetten en kanttekeningen weggommen. Ook een undo- en redo-functie ontbreken niet en de laatste optie bepaalt de kleur waarmee je arceert. De mogelijkheden komen overeen met die van GoodReader. Een functie om te linken naar andere passages zou het arsenaal completeren. Ook is het op de iPhone wat lastig een tekstvak te verslepen.

Moxtra updates gedeelde binders Moxtra opnemen en aantekeningen maken

Binders delen en vergaderen

Het delen van snelhechters is eenvoudig. In de lijst van je binders zie je linksboven een knop waarmee je mensen per e-mail of Facebook kan uitnodigen. Aanpassingen binnen je binders zie je terug in het tweede tabblad. Je ziet er nieuwe aantekeningen, toegevoegde en verwijderde documenten, naamswijzigingen en meer.

Maar het vierde tabblad verdient de spotlight: Moxtra Meet. Je selecteert een binder met documenten en geeft je ontmoeting een naam. Als je start, kan je mensen uitnodigen. Elke participant kan meepraten over de gedeelde bestanden en aantekeningen maken. Genodigden zien de documenten alleen tijdens de audioconferentie. Als initiatiefnemer wordt de voortgang van je audio en bewerkingen in beeld opgenomen en als video opgeslagen in je fotoalbum. Daarna kan je er zelfstandig mee verder.

Moxtra Meet live vergaderen over documenten Moxtra iPhone audioconferentie

Privacy

We hebben Moxtra gevraagd hoe gedeelde bestanden worden opgeslagen en beveiligd. Ondertussen valt op de Privacy-pagina te lezen dat het handig is een reserve mailadres in te voeren voor je account in de app. Moxtra geeft aan dat je een e-mail kan sturen om te voorkomen dat je adres voor commerciële doeleinden wordt gebruikt. Dat kan op het mailadres [email protected] Het is erg jammer dat Moxtra op deze manier geld wil verdienen, en niet puur via het nobelere versmallen van de gratis mogelijkheden en laten betalen voor meer binders en pagina’s om op te slaan en te delen. Dit kan een grote drempel opwerpen om de toepassing te gebruiken.

Revolutie?

Moxtra is verkrijgbaar op de desktop, iPhone en iPad en is bovendien in de maak voor Android. Het potentiële bereik van de toepassing is dus enorm. Dropbox en GoodReader hebben ervoor gezorgd dat de documentatie van vergaderingen van papier naar digitaal verschoof. Moxtra kan ervoor zorgen dat ook de vergadering zelf digitaal wordt.

Downloaden: Moxtra (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 januari 2013, 11:56
Categorie Productiviteit
Onderwerpen dropbox, goodreader, moxtra

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.