MonoPhix: zwart-wit iPhone-app voegt kleurfilters toe

De bekende zwart-wit fotografie-app MonoPhix heeft een update gekregen. Hierin ondersteunt hij het gebruik van kleuren in je zwart-wit beelden.

MonoPhixMonoPhix is al lange tijd een favoriet onder veel iPhone-fotografen. De app helpt je met het omvormen van een foto naar zwart-wit, maar laat je daarbij ontzettend veel spelen met contrast en belichting. Het is daarom ironisch dat de app na zijn laatste update ook handig is voor kleurfotografie. Of nou ja: met behulp van drie kleurenfilters geef je tweekleurige foto’s een bepaalde tint. De kleur en de intensiteit pas je in detail aan om het gewenste effect te creëren.


De toegevoegde filters geven je de mogelijkheid om groen, blauw, cyaan, magenta en geel aan je foto toe te voegen. Ook is er een default-optie waarin je zelf een kleur kunt mengen. Bij iedere filter kun je de intensiteit van donkere en lichten kleuren aanpassen. Een vignette-filter voegt het lens-effect van oude analoge foto’s toe. Hierdoor zie je in de hoeken de foto donkerder worden, waardoor het bijna lijkt alsof de afbeelding rond is. De intensiteit hiervan is ook met een schuifbalk aan te passen.

Een glitch zorgt ervoor dat de beginpagina er niet naar behoren uitziet. Dit moet het functioneren van de app echter niet in de weg staan. De ontwikkelaar heeft beloofd volgende week een fix hiervoor uit te brengen.

Downloaden: MonoPhix (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.