Avernum: spirituele opvolger van succesvolle RPG Avadon

Avernum: Escape from the Pit is een nieuwe RPG van de ontwikkelaar van Avadon: The Black Fortress. Het spel wordt begin 2012 verwacht.

Avernum: Escape from the PitToen Avadon: The Black Fortress in de App Store verscheen, wist hij de nodige aandacht te genereren. Het spel was een klassieke RPG, eentje die net zo contentrijk was als bijvoorbeeld Baldur’s Gate op de PC. Ontwikkelaar Spiderweb heeft zojuist een nieuw spel aangekondigd, genaamd Avernum: Escape from the Pit. Ook deze titel is een RPG en moet het eerste hoofdstuk in een serie worden.

Het avontuur gaat plaatsvinden in tachtig verschillende dorpjes en kerkers, gevuld met verschillende monsters, magie en nieuwe wapens en pantsers om te ontdekken. Net als in andere rollenspellen ben je constant bezig met het sterker maken van je personage. Je hebt ook invloed op de verloop van het verhaal. Op een belangrijk punt in het spel moet je als speler de keuze maken of je wil ontsnappen, veiligheid gaat zoeken of wraak neemt op het gevaar dat dreigt.

Het spel wordt gelijktijdig voor de Mac ontwikkeld. Deze versie wordt begin 2012 verwacht, waarna de iPad-versie snel volgt.

Downloaden: Avadon: The Black Fortress (€7,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 augustus 2011, 11:21
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.