MobileMe krijgt nieuw uiterlijk, nog steeds betaald

MobileMe heeft een make-over gekregen met duidelijke gebruikersinterfaces voor de applicaties en een rijtje iconen. Maar het is nog steeds betaald.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

mobileme update
Zoals we gisteren al aankondigden zou MobileMe een paar uur uit de lucht zijn. De reden is nu duidelijk: de dienst heeft een nieuw uiterlijk gekregen, maar er zijn geen aanwijzingen dat MobileMe gratis is geworden.

Voor MobileMe kun je nog steeds een proefabonnement van 60 dagen afsluiten en daarna voor €79 een jaarabonnement afsluiten. Geen wijzigingen op financieel gebied dus, maar qua uiterlijk zijn er een paar zaken aangepast. Er is een nieuw openingsscherm op me.com verschenen, waarbij je aan de hand van icoontjes meteen kunt kiezen welke toepassing je wilt gebruiken.

mobileme online

De agenda-applicatie heeft een ander uiterlijk gekregen met een overzichtelijke interface, net als de fotogalerij. Bij iDisk is eveneens gekozen voor een minder druk uiterlijk. Mail had in de betaversie al een nieuwe gebruikersinterface gekregen en die is nu voor iedereen zichtbaar. Als je wilt wisselen van toepassing heb je niet meer de rij met icoontjes bovenin het scherm. In plaats daarvan is er één icoontje, die een overlay van alle applicaties toont:

mobileme mail

Gelukkig is er voor iPhone-gebruikers ook iets nieuws te melden: Find My iPhone is overzichtelijker geworden. De kaarten zijn groter geworden, zodat je makkelijker je zoekgeraakte iPhone terug kunt vinden.

find-my-iphone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juni 2010, 11:20
Categorie Desktop
Onderwerpen e-mail, find my iphone, mobileme

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.