Mobile Music Trainer: bladmuziek leren met iPad-app

Mobile Music Trainer voor iPad is een leuke en handige app om muziek mee te leren spelen. Bladmuziek koop je of laad je in via Dropbox.

Mobile Music Trainer iPad noten lerenJe kan thuis je muziek leren vanaf papieren bladmuziek, maar als je een iPad hebt liggen kan het ook handiger. De iPad-app Mobile Music Trainer heeft een ruime collectie aan bijvoorbeeld sinterklaasliedjes, kerstliedjes, kinderliedjes en klassieke hits om te oefenen vanaf het scherm, maar het is ook een applicatie die beginnende muzikanten op weg helpt. Er zijn vier verschillende standen voorhanden die je bij je hand nemen van een absolute beginner naar een bekwaam notenlezer.

Om te beginnen met Mobile Music Trainer kies je een van de vele instrumenten uit waarop je speelt, zodat de bladmuziek meteen weet welke noten je dient te spelen. Je kiest uit dwarsfluiten, klarinetten, saxofoons, trompetten, trombones, violen en cello’s. Daarna kan je aan de slag met de bladmuziek, waarbij de app in totaal meer dan 450 liedjes biedt. Het grootste gedeelte laat zich echter betalen met in-app aankopen. Voor sinterklaasliedjes betaal je 3,59 euro, je legt 2,69 euro neer voor kerstliedjes en klassieke hits verlangt een in-app aankoop van 6,99 euro. Als je elders al bladmuziek hebt gespaard en gekocht, kan je die via Dropbox of iTunes naar de applicatie overzetten.

Absolute beginners kunnen muziek leren spelen in de iPad-app met de Step Mode. De applicatie doet daarin een beroep op je microfoon. Hij herkent de noot die je speelt en pas als je hem hebt gespeeld, mag je verder naar de volgende noot. Pitch Mode geeft je respons of je de juiste noot aanslaat, Rhythm Mode stelt je ritmegevoel op de proef en de Test Mode is de eindtest: heb je een liedje onder controle? Ontwikkelaar Eric Provoost maakte duidelijke video’s van de functies.

Mobile Music Trainer is gratis te downloaden voor de iPad. Het is een vrolijk uitziende app en alleen als je liedjespakketten wil downloaden, spendeer je geld aan de handige functies van deze goede applicatie.

Downloaden: Mobile Music Trainer (gratis, iPad, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 oktober 2013, 12:10
Categorie Muziek
Onderwerp muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.