Minireview: Trip Lite, praten in een vreemde taal

Trip Lite is een applicatie waarmee je praatjes kunt aanknopen met mensen in een vreemde taal. Er zitten 11 talen in die in elke combinatie te gebruiken zijn.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Taal instellen.Trip Lite is een applicatie waarmee je een praatje kunt aanknopen in een vreemde taal. Je zou verwachten dat Trip Lite een gratis applicatie is, maar dat is niet zo: de applicatie kost €2,99. De applicatie bevat 11 talen: Engels, Nederlands, Duits, Frans, Italiaans, Spaans, Zweeds, Mandarijn (Chinees), Yue Chinees, Japans en Russisch. Het idee is dat je zelfs zonder talenkennis toch met iemand een gesprekje kunt aanknopen. Het startscherm bevat een reeks openingszinnen zoals “Waar zullen we het over hebben?”, “In welke plaats woon jij?” en “Je ziet er gelukkig uit, klopt dat?”. Tik je daarop, dan krijgt je gesprekspartner een stuk of 5 mogelijke antwoorden te zien. Hij/zij maakt een keuze en zo geef je steeds de iPhone door.

Heeft de andere persoon geen zin meer, dan zijn er opties als: “Dat zeg ik liever niet” en “Ik heb er geen zin in”. Met een beetje medewerking van de andere partij kun je op deze manier best een aardig gesprek hebben. Kom je op vakantie in Spanje een Chinees tegen die graag met de Spanjaarden zou willen kletsen, dan kan dat ook als je bereid bent je iPhone af te geven.

De ontwikkelaar belooft dat de applicatie anders is dan alle andere, omdat het onthoudt wat er eerder is gezegd en omdat het alleen logische antwoorden en vervolgvragen laat zien. Dat klopt op zich wel, maar toch kom je uiteindelijk na een stuk of 6 tot 8 zinnetjes weer op hetzelfde punt uit: na het uitleggen hoe de iPhone-applicatie werkt, algemene dingen hobbies, woonsituatie en iemand uitnodigen om iets te gaan drinken kom je uiteindelijk toch weer terecht bij: “Prima, dan stoppen we met dit gesprek”.

Er is een volledige versie van de applicatie in de maak, die de zinnen ook kan uitspreken.

Conclusie

In de praktijk is de applicatie best te gebruiken. In vergelijking met andere vertaalapplicaties waarbij je steeds een vertaling moet opzoeken heeft Trip Lite als voordeel dat je steeds een relevante vervolgvraag in beeld krijgt. Je moet alleen wel rekening ermee houden dat je gesprek uiteindelijk erg beperkt blijft tot de standaardzinnetjes.

Info: Trip Lite

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 augustus 2014, 14:43
Categorie Reizen
Onderwerp contacten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.