Mass Meditation: samen mediteren met iPhone-app

Mass Meditation voor iPhone laat je online mediteren met anderen. Je kan inchecken op meditatiesessies en ze zelf aanmaken.

Mass Meditation iPhone ipod touch“Hoe meer mensen aan hetzelfde denken, hoe groter de kans is dat het gaat gebeuren.” Met die gedachte wil de nieuwe iPhone-app Mass Meditation je virtueel met anderen verbinden door mensen samen te laten mediteren. Zonder dat er een account bij komt kijken, kan je een meditatiesessie aanmaken voor 10, 20 of 30 minuten. Gedurende die tijd kunnen anderen aanhaken en zie je in beeld met hoeveel je samen helemaal zen bent.

Kun je dat eigenlijk zijn, met één oog toch het beeld van de iPhone in de gaten houdend? Het uiterlijk van Mass Meditation behoudt in ieder geval de rust. De app van Zsolt Sarosi is strak wit met oranje accenten, en laat in het hoofdscherm een overzicht van huidige meditatiesessies zien. Als je binnenkomt, zie je nog hoe lang je hebt te gaan in de sessie. Met een knop linksboven kan je schakelen tussen natuurgeluid en ambient muziek, met de knop rechtsboven zet je het geluid uit. Je kan op de foto centraal bovenin drukken voor een beschrijving of intentie van de meditatiesessie. Daaronder zie je in een cirkel het aantal deelnemers en de resterende tijd. De muziek houdt vanzelf op als de sessie is afgelopen.

Mass Meditation hoofdscherm Mass Meditation 31 deelnemers

Een meditatie aanmaken is een fluitje van een cent en vereist, zoals eerder gezegd, geen account. Je voert een naam van de meditatie in, kiest een foto uit het standaardarsenaal of uploadt er zelf een, geeft een beschrijving en bepaalt de duur en de tijd. Je kan kiezen van 10 tot 30 minuten en instellen om de meditatie meteen te beginnen, of op een later tijdstip te volbrengen. Daarbij krijg je een menu in beeld waarin je aan de hand van AM en PM, de tijd kan instellen. Zo kan je bekenden van tevoren inlichten.

In het hoofdscherm van Mass Meditation kan je zien hoe laat de volgende meditaties beginnen en hoeveel deelnemers zich hebben aangemeld. Helaas geeft de applicatie geen pushbericht als je sessie vervolgens begint. Zo dien je van tevoren ook al gefocust te zijn, om überhaupt te mediteren met anderen.

Downloaden: Mass Meditation (gratis ter introductie, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 november 2012, 17:30
Categorie Lifestyle
Onderwerp meditatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.