Mass Effect Infiltrator: spectaculair actiespel voor de iPhone

Mass Effect Infiltrator is een nieuwe, indrukwekkende derde persoons shooter voor de iPhone, iPod touch en iPad. De actiegame plaatst je in de schoenen van een agent die buitenaardse experimenten aan gort knalt.

Mass Effect Infiltrator iPhone headerEr is een nieuw deel uitgebracht in de bejubelde Mass Effect-reeks, het is een volwaardige game met hoogstaande beelden en hij is niét uitgekomen op de pc, Xbox 360 en PlayStation 3. Mass Effect Infiltrator is een actiespel vannacht uitgebracht voor de iPhone, iPod touch en iPad. Het verhaal loopt langs het verhaal van het nieuwe Mass Effect 3 en plaatst je in de schoenen van Cerberus-agent Randall Ezo.


Je speelt ditmaal dus niet met commandant Shepard die het verhaal van de hoofdspellen leidt. Ezo rekruteert doorgaans aliens voor experimenten in een geheime faciliteit, maar draait bij als zijn directeur te ver gaat. Mass Effect Infiltrator vechten en sluipenEzo keert zich tegen de nieuwe richting van de faciliteit en dat betekent maar één ding: de gevolgen van de experimenten moeten veelvuldig en vakkundig doodgeschoten worden.

Dat doe je met een schietsysteem, waarin je elk muurtje en object zal benutten om achter te schuilen. Door een vijand te tappen ga je uit cover en richt je in de buurt van je doelwit. Om het niet te eenvoudig te maken, moet je met een virtuele stick op het scherm bijsturen om écht rake schoten te vuren. Met een veeg op het scherm maak je een koprol en beweeg je naar de volgende dekkingsmogelijkheid. Daarnaast heb je ook gewoon alle ruimte om zelf te lopen en te verkennen.

Het gevechtssysteem en de bijbehorende besturing werken opvallend vloeiend, net als het hele spel snel en stabiel aanvoelt op in ieder geval de iPhone 4S. Mass Effect Infiltrator Dead Space-like iPhoneNieuwe wapens, omgevingen, stuggere tegenstanders en upgrades van je personage verleiden je tot verder spelen. Zo kan je je persoon bijvoorbeeld voorzien van betere bescherming en uitrusting om beter van dichtbij aan te vallen of te sluipen. Als altijd gaat Mass Effect daar niet behouden mee om: je hebt moderne techniek om tijdelijk onzichtbaar mee te worden en biotische wapens die waarmee je tegenstanders in het rondzwiept. Hoe ‘stijlvoller’ je Infiltrator speelt, hoe meer credits je krijgt voor nieuwe upgrades. Als je het spel uitspeelt, kan je bovendien rekenen op een flinke dosis extra’s voor Mass Effect 3.

Qua kleurgebruik en visuele stijl heeft Infiltrator wat weg van het bejubelde Dead Space (App Store-link), maar de omgevingen zijn ruimer opgezet en gedetailleerder. Mass Effect behoort tot de mooiste games op de iPhone.

Downloaden: Mass Effect Infiltrator (€5,49, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.