Marvel Infinite Comics: dynamische strips voor de iPad

Stripuitgever Marvel heeft een update voor zijn Comics-app uitgebracht, waarmee het mogelijk is om zogeheten Infinity Comics te lezen. Deze strips zijn geoptimaliseerd voor de iPad, waardoor ze op korte animatiefilms lijken.

Marvel Infinite ComicsMarvel heeft een update voor hun Comics-app uitgebracht, waardoor het nu mogelijk is om ‘Infinite Comics’ te lezen. Deze nieuwe strips zijn speciaal ontworpen voor de iPad. De nieuwe stripsoort is uit te proberen met het eerste nummer van Avenger vs. X-Men, een nieuwe serie die vandaag debuteert.

Wanneer je een strip binnen de Marvel-app koopt kun je kiezen uit een aantal verschillende versies: de gewone strip, een grotere HD-versie voor de nieuwe iPad of de Infinite Comics-variant.

Wanneer je een Infinite Comic leest, bekijk je één of een paar frames per pagina. Door naar de volgende pagina te vegen kun je naar een nieuwe frame gaan, maar soms verandert er ook iets in het huidige frame: tekst verschijnt naarmate je verder bladert op het scherm, of de scherptediepte op een pagina met veel details verschuift. Op deze manier voelen strips aan als korte, simpele films, waarin je zelf het tempo bepaalt.

Op het moment kun je alleen nog maar van X-Men vs. Avengers #1 een Infinite-versie kopen. Deze kost €0,79, minder dan de €2,99 kostende HD-versie van de strip. Waarschijnlijk zal de feature aanwezig zijn in iedere toekomstige comic die Marvel via de iPad-app zal uitgeven.

Downloaden: Marvel Comics (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 april 2012, 20:30
Categorie Boeken
Onderwerpen comics, marvel, strips

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.