Mark/Space brengt The Missing Sync for iPhone uit

Mark/Space brengt The Missing Sync for iPhone uit, software waarmee je de overstap van BlackBerry, Windows Mobile/Pocket PC of Palm naar de iPhone kunt maken. Daarnaast synchroniseert het sms-berichten, het telefoonlogboek en notities.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iPhone Missing SyncMark/Space is een bekende naam voor smartphone-bezitters. Jarenlang maken ze al uitstekende software waarmee je je Palm, Pocket PC of BlackBerry met de Mac kunt synchroniseren. Binnenkort komt ook The Missing Sync for iPhone beschikbaar, waarmee je gegevens van je oude smartphone kunt overzetten naar de iPhone en allerlei gegevens op de iPhone kunt archiveren, doorbladeren en doorzoeken.


Veel fabrikanten van smartphones ‘vergeten’ om goede synchronisatie voor de Mac mee te leveren. Bezitters van een smartphone met Windows Mobile, Palm of BlackBerry kunnen echter het (prijzige) The Missing Sync kopen, waarmee je alle gegevens wel kunt synchroniseren. Bij de iPhone was er weinig kans dat Apple de Mac-bezitters in de kou zou laten staan, maar Mark/Space heeft toch nog mogelijkheden gevonden om ook voor de iPhone handige software uit te brengen.

Het gaat dan voornamelijk om een overstap-hulp: met The Missing Sync for iPhone kun je contacten, taken, afspraken/gebeurtenissen en foto’s overzetten van je oude smartphone met PalmOS, Windows Mobile of BlackBerry. Daarvoor wordt een migratie-assistent meegeleverd die je stap voor stap aan de hand neemt. Na het overzetten helpt de software je ook om je oude smartphone veilig te wissen, zodat je deze zorgeloos op Marktplaats of eBay te koop kunt zetten.

Daarnaast biedt Missing Sync for iPhone de mogelijkheid om sms-berichten, het telefoonlogboek en de notities door te bladeren. Missing Sync registreert alle inkomende en uitgaande tekstberichten op de iPhone en stuurt ze door naar de Mac. Daar kun je ze naar hartelust sorteren en doorzoeken. De software gebruikt daarbij de threaded view, dus een structuur waarbij je de berichtenuitwisseling per contactpersoon kunt bekijken en precies kunt zien welke berichten er in een conversatie heen en weer zijn gestuurd.

Met de meegeleverde Call Log-applicatie kun je recente gesprekken opzoeken en de gespreksduur opzoeken, zodat je precies kunt zien hoeveel de gesprekken gekost hebben. The Missing Sync for iPhone stuurt een overzicht van alle inkomende, uitgaande en gemiste gesprekken naar de Mac, zodat je ze kunt doorzoeken, sorteren en exporteren naar andere applicaties, zoals Microsoft Excel of FileMaker. Handig als je declaraties wilt doen, aldus het persbericht.

Notities van de iPhone kun je met Missing Sync overzetten naar je Mac en bekijken in Microsoft Entourage, Mark/Space Notebook (meegeleverd) of Bare Bone’s Yojimbo.

The Missing Sync for iPhone komt in het vierde kwartaal van 2007 op de markt en kost $40 voor de downloadversie en $50 voor een versie op cd. Bestaande klanten van The Missing Sync voor Windows Mobile, Palm OS en BlackBerry krijgen korting bij de overstap. Je hebt Mac OS X Tiger 10.4.10 of hoger nodig om de software te kunnen gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 oktober 2012, 15:48
Categorie Desktop
Onderwerp synchroniseren
Device iPhone [2007]
Software iPhone OS 1
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.