Magic Hour iPhone-app waarschuwt bij de mooiste foto-uren

Met Magic Hour weet je precies wanneer het magische uur, ook wel bekend als het gouden uur, plaatsvindt. Zo kan je foto's maken met het ideale licht. Magic Hour is een aanrader voor iedereen die professioneel met fotografie beig is.

Altijd het beste licht voor je foto's met Magic HourHet gouden uur, ook wel bekend als het magische uur, is een veelgebruikte term in de wereld van de fotografie. Het is de omschrijving voor het eerste en laatste uur zonlicht op de dag waarbij het licht een dusdanige kwaliteit heeft dat er bijzondere fraaie foto’s gemaakt kunnen worden. Heel handig, maar wanneer vindt het magische uur precies plaats? De gratis iPhone-app Magic Hour geeft voor jouw locatie aan wanneer je het beste op pad kunt gaan om mooie foto’s te maken.

Magic HourMagic Hour vertelt je wanneer het magische uur precies begint en hoe lang deze duurt. Je kan zelfs notificaties ontvangen als dit gouden uur op het punt staat om te beginnen of iets eerder. Hierbij wordt niet de exacte positie van de zon gemeld, maar alleen de tijden. Voor de meeste fotografen is deze informatie meer dan genoeg.

Je hoeft Magic Hour natuurlijk niet te gebruiken om foto’s met de iPhone te maken. De app is ook heel geschikt als je alleen met een DSLR of andere professionele camera foto’s maakt. Je kunt precies zien hoe lang je nog van het ideale licht kunt genieten.

Downloaden: Magic Hour (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 maart 2012, 21:24
Categorie Fotografie en video
Onderwerp fotografie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.