Lotus Notes krijgt pushmail op de iPhone

De nieuwste versie van Lotus Notes/Domino zal pushmail ondersteunen. Ook contacten en afspraken zullen via push-technologie realtime worden bijgewerkt. Vanaf Lotus Notes en Domino 8.5.1 is het mogelijk.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

lotus notesDe nieuwste versie van Lotus Notes/Domino zal pushmail ondersteunen. Ook contacten en afspraken zullen via push-technologie realtime worden bijgewerkt. Lotus Notes en Domino 8.5.1 bevatten een aantal kleine veranderingen. De belangrijkste vernieuwing voor mobiele gebruikers is de ondersteuning van Microsoft’s ActiveSync in de Lotus Notes Traveler.

Deze software zorgt voor de replicatie van e-mail, agenda en adresboek op smartphones. Tot nu toe moesten iPhone-bezittende Notes-gebruikers hun e-mail via een webinterface bekijken. Dat werkte op zich best aardig, maar mensen moesten de webpagina steeds handmatig vernieuwen om nieuwe berichten te zien. Ze willen natuurlijk liever pushmail, waarbij de e-mailberichten rechtstreeks in de applicatie Mail binnenkomen.

En dat gaat gebeuren: Apple nam vorig jaar een licentie op ActiveSync, zodat de iPhone in ieder geval pushmail aankan voor Exchange-gebruikers. Nu IBM ook ActiveSync-ondersteuning in Lotus Notes Traveler gaat inbouwen, sluiten beide op elkaar aan. Vandaag ging een gesloten betatest van start met versie 8.5.1 van Notes en Domino, waar 600 gebruikers aan meedoen. Over een maand of twee komt de update beschikbaar op de Lotus Greenhouse-testsite. Iedereen kan de update daar na registratie ophalen. De commerciële release van de volledige versie is in de tweede helft van 2009. Op Symbian- en Windows Mobile-toestellen kun je al wel pushmail ontvangen van de Domino-server. Dit maakt gebruik van SyncML. Sybase ondersteunt al wel Notes e-mail met pushnotificaties via de Information Anywhere Suite, maar die kan nog geen agenda en contactpersonen aan.

Via: Techworld

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2009, 18:02
Categorie Zakelijk
Onderwerpen domino, notities, pushberichten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.