LineApp: Nederlandse iPhone-app voor festivalganger

LineApp is een handige nieuwe iPhone-app voor alle festivals in Nederland en België, waarin je makkelijk je festivalprogramma samenstelt.

LineApp Rock Werchter iPhoneSteeds meer festivals en evenementen krijgen hun eigen iPhone-app en vaak vinden ze zelf het wiel opnieuw uit. De een heeft geen handige kaart, de andere mist beschrijvingen van artiesten die optreden. LineApp is een nieuwe iPhone-applicatie van Dreamix Studio, de Nederlandse ontwikkelaar achter de aardige fotoalbum-app Album App. Die pakt het anders aan: de grote festivals worden verzameld in deze gratis app, en voor 89 cent per festival stel je zelf simpel je programma van favoriete optredens samen. Vervolgens krijg je van LineApp steeds tien minuten voor een optreden een pushbericht.

Grote Nederlandse en Belgische festivals

LineApp heeft al aardig wat festivals op een rij gezet, nadat je maximaal drie voorkeursgenres hebt aangegeven en je voorkeur voor binnen- of buitenfestivals. In het kleurrijke hoofdmenu staan hun logo’s onder elkaar: Pinkpop is de eerste op 14 juni en daarna volgen onder andere het Indiana Summer Festival, DefQon 1, het Sunrise Festival in België, Awakenings, Rock Werchter, Sensation, de Zwarte Cross, Pukkelpop, Lowlands en Dance Valley. Veel grote festivals in Nederland en België zijn meegenomen. Mis je er toch enkele door bijvoorbeeld je keuze van genres, dan kan je nog altijd zoeken op genre of plaats rechtsboven.

Van elk festival kun je een voorplaat met kleine uitleg bekijken. ‘Go to lineup’ onderin helpt je naar het programma, voor zover dat al beschikbaar is voor het festival. Maar om het programma te zien, betaal je met één token, een credit in de app ter waarde van 89 cent.

LineApp overzicht festivals LineApp voorpagina festival

Programma samenstellen

Wij laten LineApp los op Pinkpop, en meteen is duidelijk dat deze applicatie de optredens lekker simpel presenteert. Elk optreden wordt getoond met een kleine foto, bandnaam en de tijd van het optreden. Daarnaast druk je op Notify me voor een pushbericht tien minuten van tevoren. Je veegt horizontaal tussen de verschillende podia, en met de centrale knop bovenin verander je van dag. De app heeft echt de intentie dat je je favoriete optredens instelt, want elke artiest waarop je Notify me drukt, komt terecht in de lijst rechtsboven in de app. Druk daarop en je ziet de optredens die dag op tijd gesorteerd, met vermelding van het podium. Zo heb je in één overzicht de optredens, plekken en tijden waar je wilt zijn. Heel handig.

Maar LineApp is nog niet voor festivals wat bijvoorbeeld Sneeuwhoogte+ voor je wintersportoord is. Het overzicht is absoluut duidelijk en snel en je favoriete programma samenstellen doe je binnen een minuut, maar de applicatie is geen totaaloplossing. Je kan er bijvoorbeeld niet terecht voor extra informatie over de artiest. Er worden geen biografieën van muzieksite Last.fm verzameld en je hoeft geen YouTube-video’s te verwachten van artiesten waar je nog over twijfelt. Dat kan natuurlijk een keuze zijn: je weet al donders goed voor welke artiesten je naar zo’n betaald feest gaat.

LineApp programma Pinkpop festival LineApp eigen samengestelde programma

Volgende stap: de kaart

Er is helaas ook geen downloadbare kaart van het festivalterrein in LineApp, en dat is wel degelijk een gemis. Als je de weg nog niet weet te vinden op zo’n massa-evenement, heb je er misschien toch nog een folder of een andere app nodig naast LineApp. De kaart is beslist dé volgende logische stap om te maken voor LineApp, een applicatie die nu al aan officiële festivalapplicaties laat zien hoe eenvoudig een festival-app in elkaar mag zitten.

Downloaden: LineApp (gratis met in-app aankopen, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juni 2013, 13:15
Categorieën Amusement, Nederlandse apps
Onderwerpen festival, game, lowlands, pinkpop

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.