LightMail voor iPhone krijgt unified inbox en verplaatsen naar mappen

Mailapp LightMail voor iPhone rekent af met de kritiek: je kan mails nu verplaatsen naar mappen, archiveren en hebt een gezamenlijke inbox.

LightMail iPhone header nieuwe mail-app met pushDe vrij onbemind gebleven mailapp LightMail heeft een stevige update gekregen, die zorgt dat de app afrekent met de kritiek die we eerder gaven. In onze test in april merkten we op dat de applicatie beter kon door de mogelijkheid om mailtjes naar mappen (labels in Gmail) te verplaatsen, en door een unified inbox toe te voegen: een gezamenlijke mailbox voor al het nieuwe mailverkeer van de verschillende accounts die je toevoegt in de app. LightMail heeft beide functies toegevoegd in versie 1.5.

De toevoeging van mappen en labels werkt met Gmail-ondersteuning, maar ook met mailaccounts die gebruik maken van IMAP. In dat geval kan je mails niet alleen archiveren en verplaatsen, maar is ook nieuw dat je mappen kan hernamen.

LightMail bijlage weergaveBehalve de gezamenlijke inbox voor je verschillende mailaccounts, is er nog een map toegevoegd in LightMail die wel zo overzichtelijk is. Er is nu een speciale map voor alleen de ongelezen mails, zodat gelezen en ongelezen berichten niet door elkaar staan. Dat kan je weer net even extra motiveren om ongelezen mails weg te werken. Verder bevat LightMail 1.5 de mogelijkheid om de geluiden van pushberichten voor nieuwe mails aan te passen en zijn er verschillende fouten verholpen.

Ondanks de gebreken, waren we wel onder de indruk van LightMail in april. De applicatie heeft een paar handigheidjes waarom je hem kan verkiezen boven andere mailapps. Hij toont PDF- en Office-documenten in de app zelf, kan mailtjes in volledig scherm bekijken en hij kan RAR en ZIP-bestanden uitlezen. De troefkaart is dat je uitgebreid kan zoeken op alle bestandstypen die je ontving. Allerlei bijlagen die je zelf bij mails hebt ontvangen, kan je ook meteen selecteren om te versturen naar een ander als je een mailtje schrijft.

Downloaden: LightMail (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 juni 2013, 12:18
Categorie Productiviteit
Onderwerpen e-mail, mailbox

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.