stacks voor iPhone

Leopard Stacks, ook voor de iPhone

Stacks zijn nieuw in Leopard. Met Stacks for Mobile OS X kun je dezelfde stapel applicaties vanuit de Dock starten, maar nu op het startscherm van je iPhone.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iPhone StackAls je de nieuwe Stacks in Leopard hebt gezien, heb je misschien ook wel bedacht dat zoiets voor de iPhone erg handig zou zijn. Als volgend voorjaar allerlei applicaties van derden uitkomen, kun je ze niet allemaal kwijt op het SpringBoard. Met Stacks kan dat wel, al heb je bij de iPhone maar de mogelijkheid om vier ‘torentjes’ van applicaties te maken. Tot het moment dat Apple zelf Stacks voor de iPhone-interface gaat aanbieden, kun je gebruikmaken van een applicatie die door een externe ontwikkelaar is gemaakt.

Als je nog steeds niet helemaal begrijpt waarover hte gaat, kun je het beste onderstaand filmpje even bekijken. Daar is te zien hoe je een stapel van applicaties onderin je Dock kunt maken, net als in Leopard. Met één knop heb je dan toegang tot meerdere applicaties (in dit geval 5). Op de screenshot rechtsboven ziet het er mooier uit dan in het filmpje: er verschijnen gewoon wat icoontjes, de animatie bij het verschijnen van de stack is minder mooi dan in Leopard. Maar de programmeur zegt dan ook eerlijk: het is een leerexeperiment in ontwikkeling en niet geschikt voor a-technische iPhone-bezitters.

Om de iPhone Stack for Mobile OS X te downloaden moet je op Google Code zijn. Daar vind je ook instructies om te installeren. Het onderstaande filmpje is te vinden op YouTube.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 17:12
Categorie Diensten
Onderwerpen applicaties, leopard, springboard
Device iPhone [2007]
Software iPhone OS 1

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.