Latitudie voor iPhone krijgt update naar 2.0

Latitudie heeft een update gekregen naar 2.0 en gebruikt minder je batterij. Ook kun je nu vrienden toevoegen en beheren.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

latitudieLatitudie, de app waarmee je je positie via Google Latitude bekend kunt maken, heeft een update gekregen naar versie 2.0. In die nieuwe versie is het batterijverbruik drastisch gedaald en zijn er meerdere nieuwe functies toegevoegd. Zoals een offline modus en mogelijkheden om vrienden toe te voegen en te beheren. Latitudie heeft ook gezorgd voor verbeterde grafische weergave op het Retina Display van de nieuwere toestellen en er is een verbeterde gebruikersinterface.

Je kunt Google Latitude natuurlijk al raadplegen via de browser, maar dan heb je niet de mogelijkheid om op de achtergrond je locatie te updaten. Terwijl het juist leuk kan zijn als de thuisblijvers jouw lokatie kunnen volgen, bijvoorbeeld tijdens een familieuitstapje of bedrijfsuitje.

latitudie historieMaar dan moet de batterij het wel de hele dag kunnen volhouden. In Latitudie 2.0 is gezorgd dat de app minder je batterij leegtrekt. Je hebt via de instellingen overigens ook de optie om tracking via GPS uit te schakelen, wat ook weer minder van je batterij vergt. Met Latitudie kun je handmatig of automatisch je status updaten en je kunt jezelf ook met één tap onzichtbaar maken. Via de app kun je bovendien een historie zien van de plaatsen waar je bent geweest.

Om de release van versie 2.0 te vieren is Latitudie tot komende vrijdag in prijs verlaagd naar €0,79.
(normaal €1,59). Mocht je tussentijds last hebben van een crashende app: dat is een bekend probleem en zal in update 2.0.1 worden opgelost. Die update is al ingeleverd bij Apple. Voor alle duidelijkheid: het gaat hier om een niet-officiële app, die niet gemaakt is door Google.

Latitudie is een universele app, dus ook te gebruiken op je iPad.

Downloaden: Latitudie (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 november 2010, 21:52
Categorie Navigatie
Onderwerp latitude

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.