Mijn Video’s: iPhone-app toont alleen filmpjes in je fotoalbum

Mijn Video's is een iPhone-app die simpel alleen de filmpjes laat zien in je fotoalbum. Je kan ze sorteren op verschillende manieren.

Mijn Video's iPhone iPod touchIs het een frustratie van ontwikkelaar Wim de Nood omdat Apple het zelf niet biedt, of ziet hij gewoon een gaatje in de markt? Hoe dan ook bracht de Nederlander de nieuwe iPhone-app Mijn Video’s uit: een applicatie die alleen de video’s in je fotoalbum laat zien. Het is een optie die Apple zelf niet van huis uit biedt bij haar fotoalbum-app. Voor 89 cent kan je in deze app niet alleen de foto’s uit je album filteren, maar bepaal je ook in wat voor een overzicht de video’s worden getoond.


Je stelt zelf het aantal video’s per rij in, waarmee je invloed uitoefent op hoeveel video’s je in één oogopslag in beeld ziet in Mijn Video’s. Daarnaast kan je twee regels informatie over de thumbnails van de video’s weergeven, waarbij je zelf kan aangeven welke informatie je ziet. Een datum en tijdstip van nemen zijn logische waarden, maar je kan bijvoorbeeld ook de lengte van een video laten zien op het thumbnail.

In de instellingen van de applicatie geef je ook aan hoe je video’s gesorteerd moeten worden. Dat kan handig zijn als je veelvuldig video maakt met je telefoon. Zo kan je naast een chronologische volgorde kiezen voor de bestandsgrootte van een filmpje, de tijdsduur ervan of de opnamekwaliteit.

Mijn Video's thumbnails iPhone Mijn Video's instellingen

Behalve het bekijken van video’s, kan je ze met de app van De Nood ook doorzetten naar Dropbox. Je kan video’s exporteren in verschillende resoluties. Ook kan je ze delen via e-mail en op Facebook, waarbij je zelf een titel en omschrijving toevoegt. Al met al zijn het maar kleine dingetjes die Mijn Video’s toevoegt ten opzichte van het fotoalbum al op je iPhone of iPod touch, maar je kan ze net even wenselijk genoeg vinden om er 89 cent aan te besteden.

Downloaden: Mijn Video’s (€0,89, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 april 2013, 21:35
Categorieën Fotografie en video, Nederlandse apps
Onderwerpen fotoalbum, kopen, video
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.