Pinterest toont nu extra informatie bij pins, zoals prijs

De iPhone- en iPad-app van Pinterest is voorzien van extra productinformatie, zoals waarderingen, prijs en verkrijgbaarheid.

Pinterest iPhone iPadPinterest is veel in het nieuws de laatste tijd, en dat is verklaarbaar. De populaire applicatie waarmee iedereen een prikbord met inspirerende items kan maken, kreeg op 15 mei nog een update die pushberichten introduceerde in de app. En dan nu is de volgende alweer aan de beurt. Pinterest voor de iPhone en iPad voegt extra informatie toe aan de pins die personen en bedrijfjes hebben geplaatst.

Zo zie je in Pinterest versie 2.4.2 voortaan een prijs bij producten waarbij een prijs is ingevoerd, of als je een product rechtstreeks kan kopen. Als dat het geval is, zie je ook de beschikbaarheid bij het product staan. Bij een foto van eten kan je je nu beroepen op de ingrediënten die nodig zijn om het te bereiden – als de deler die heeft opgeschreven althans! – en films worden bijvoorbeeld begeleid door een gemiddelde kijkerswaardering. Pinterest benadrukt dat er meer soorten informatie zijn toegevoegd. Als je ontdekt welke, schuw het dan niet te delen met andere lezers.

Een van de beste vernieuwingen aan de prikbord-app, vindt plaats buiten de iPhone-app om. Pinterest zorgt ervoor dat andere applicaties nu over een Pin It-knop beschikken, waardoor je items vanuit allerlei apps dadelijk kan delen naar Pinterest. Nu is dat al mogelijk vanuit bijvoorbeeld de zelfgemaakte producten-app Etsy. Wij zijn benieuwd of de grote inspiratie-concurrenten Tumblr en We Heart It ook een Pin It-knop zullen krijgen.

Downloaden: Pinterest (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 mei 2013, 11:31
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen inspiratie, pinterest, sociale netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.