Koubachi plantensensor praat draadloos met iPhone-app

De Koubachi plantsensor maakt draadloos verbinding met je iPhone en waarschuwt als de plant behoefte krijgt aan water of meststoffen. Ook worden temperatuur en andere omstandigheden in de gaten gehouden.

koubachi plantsensorDe onlangs besproken app Mijn Plant is eigenlijk nog maar kinderspel, vergeleken met de oplossing van Koubachi. Deze plantsensor legt via Wi-Fi contact met je iPhone en geeft notificaties wanneer je water moet geven. De sensor van de Zwitserse start-up houdt de plant continu in de gaten, zodat je wel heel onhandig moet zijn om je planten alsnog te laten verdorren.
Er staan meer dan 135 plantensoorten in de database van Koubachi, dankzij medewerking van een plantenkenner. Dat aantal moet eind van het jaar op 5.000 stuks liggen. De Koubachi-sensor is voor €121,60 te koop via de online winkel van de fabrikant.

koubachi planten“Veel mensen weten niet wat voor plant ze hebben en hoe je ervoor moet zorgen”, aldus medeoprichter en CEO Philipp Bolliger van Koubachi. Ondanks goede zorgen gaat je plant alsnog dood of wordt kaal, zodat je hem teleurgesteld op de composthoop gooit. Met de Koubachi plantsensor kan het bijna niet meer misgaan: je steekt de sensor in de pot en leest af hoe het met water, meststoffen, temperatuur en lichtomstandigheden zit. Vooraf moet je wel even invoeren om welke plant het gaat, maar dat staat meestal op het prikkertje in de pot. Via een iPhone-app of e-mail krijg je verzorgingstips toegestuurd. Aan de hand van je GPS-locatie kijkt de app welk seizoen het is en hoe de weersomstandigheden zijn. Je kunt de sensor in meerdere bloempotten gebruiken, maar moet hem dan tussendoor wel opnieuw kalibreren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 maart 2012, 19:48
Categorie Lifestyle
Onderwerp natuur

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.