Kolonisten van Catan in originele versie op de iPhone

Kolonisten van Catan is voortaan ook op de iPhone te spelen. De game Catan: Het Eerste Eiland bevat de spelregels van het originele bordspel. Doel van het spel is Heerser van Catan worden. Je kunt daarbij ook multiplayer spelen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

catan iphoneEen tijd geleden kon je op iPhoneclub lezen over Kolonists, een game die duidelijk geïnspireerd is op Kolonisten van Catan. Helaas was die game alleen in het Engels beschikbaar en ook weken de spelregels wat af van het origineel. Vanaf vandaag is er een beter alternatief: de originele versie van de Kolonisten van Catan, in het Nederlands. De ondertitel van de game, ‘Het eerste eiland’, wekt de indruk dat er nog meer afleveringen zullen volgen. Net als bij het originele bordspel kun je met maximaal vier spelers strijden om de meeste dorpen, de langste handelsroute en de grootste riddermacht. Je moet met elkaar handelen en proberen om waardevolle grondstoffen in handen te krijgen. Ben je alleen, dan kun je ook tegen de karakters uit het spel strijden, zoals piraat Johanna, handelaar Vincent en ridder Simon.


Deze computertegenstanders hebben elk een eigen strategie. Doel van het spel is natuurlijk om Heerser van Catan te worden. Voordat je aan de slag gaat kun je tutorials volgen om het spel te leren kennen. De spelregels zijn hetzelfde als bij het originele bordspel, maar de muziek- en geluidseffecten maken het spelen op de iPhone toch net iets anders. Er is een hot-seat-multiplayervariant, waarbij je met meerdere personen op dezelfde iPhone kunt spelen. Omdat het scherm nogal klein is zul je de iPhone daarbij steeds moeten doorgeven aan de volgende speler. Je kunt vrij over het speelveld scrollen en daarbij inzoomen op bepaalde gedeeltes. De dobbelstenen vind je links onderin het speelbord.

De game is beschikbaar in meerdere talen, waaronder Nederlands, Engels, Frans en Duits. Uitgever USM bracht Catan: Het Eerste Eiland (ontwikkeld door Exozet Games) eerder uit voor Java- en Symbian-telefoons. Meer informatie over Kolonisten van Catan is op Wikipedia te vinden. Het volledige spel bevat 21 zeekaarten waarmee veel meer eilanden te verkennen zijn.

Downloaden: Catan: Het Eerste Eiland (Kolonisten van Catan), €3,99

kolonisten van catan iphone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 november 2009, 21:43
Categorieën Games, Nederlandse apps
Onderwerpen catan, game, kolonisten
29 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.