KLM Passport: filmpjes van je reizen maken op de iPhone

Zet je reisfoto's of vakantiefoto's eenvoudig in een filmpje met KLM Passport voor de iPhone en iPod touch. De applicatie laat animaties zien tussen de vliegvelden waar je bent geweest en vangt herinneringen in foto's.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

KLM Passport iPhone video's maken reizenAls het aan de Koninklijke Luchtvaart Maatschappij ligt, heb je geen bewegende beelden nodig om een filmpje te maken. KLM Passport is een nieuwe applicatie voor de iPhone waarmee je (vakantie)foto’s razendsnel kan verwerken tot een video met een duidelijk thema. Je selecteert 10 tot 20 foto’s en eventueel een video uit je fotoalbum en KLM Passport zorgt ervoor dat ze in een video terecht komen die je kan opslaan en kan delen op Facebook.


De insteek van KLM Passport is dat je de video’s ophangt aan bestemmingen die je bereikt hebt met het vliegtuig. Met uitzondering van het thema Fly Around the World is het echter makkelijk om buiten de vliegveldsteden te treden. Nadat je een thema hebt gekozen, vul je een vertrekpunt en bestemming in. Als de bestemming niet bekend is in de app, kan je die zelf toevoegen. De app houdt dan niet meer de kilometers van je reis bij, maar je kan wel gewoon een video maken. KLM Passport preview van videoThema’s die je kan kiezen zijn Family and Friends, The Sunny Side, Winter Wonders, Love Story, Adventure en Dutch Touch (toerisme in Nederland). Ondanks de origine van de naamgever van de applicatie, is Passport geheel Engelstalig.

In de filmpjes zijn de thema’s leidend. Je moet het zien als een klein decor, zoals een boekenkast met fotolijsten, waar een camera aan voorbij trekt. In de lijsten zie je dan je eigen foto’s of een fragment van een filmpje terug. Je ziet het resultaat nadat je in de applicatie een selectie uit je fotoalbum hebt gemaakt. Dat gebeurt in een wat klein veld waarin je foto’s en video’s worden geladen en waarin je er meerdere kan selecteren. Een raar foutje zorgt er soms helaas voor dat rijen foto’s soms verdwijnen, maar door verder te scrollen, komen ze weer terug. Als je je media hebt gekozen, kan je de naam, de auteurnaam en eventueel credits invullen. Daarin kun je na het winterthema bijvoorbeeld een kerstwens zetten.

Nadat je het voorbeeld hebt bekeken, kan je een video delen op Facebook of opslaan in je fotoalbum. Wij deelden een filmpje met 10 foto’s en een video op het sociale netwerk – en die bleek slechts 5 MB groot te zijn. De kwaliteit op Facebook is dan ook beduidend minder dan het voorbeeld in de applicatie, maar door je filmpje in het fotoalbum op te slaan, heb je hem ook op hogere kwaliteit.

KLM Passport is misschien geen ideale app om reisverslagen mee te visualiseren. Je kan geen onderschriften bij de foto’s zetten, bepaalt niet zelf de snelheid van het filmpje en kan de muziek niet wijzigen. Het is wel een leuke applicatie om animaties van je foto’s van te maken.

Downloaden: KLM Passport (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.