Klepper voor iPhone houdt kaartjes sturen simpel

Met Klepper kunnen iPhone-gebruikers echte kaartjes versturen van een digitale foto. Gebruiksgemak en een snelle werking staan voorop in deze app.

KlepperKlepper is een kleine, snelle app die maar één ding doet: een echt kaartje versturen van een digitale foto. Kies een foto uit je Foto’s-app, schrijf er een onderschrift bij, selecteer het adres en het kaartje wordt geproduceerd en verstuurd. De adressen komen uit het adresboek of voer je zelf in. De app is gratis, maar de kaartjes moeten natuurlijk wel worden afgerekend. Een kaartje maken en versturen kost in totaal €1,99.

De Groningers Ard Boer en Merijn Goris zijn verantwoordelijk voor de Klepper-app. De twee ontwikkelaars wilden de app simpel houden en het gebruiksgemak op de eerste plaats zetten. Het moest sneller en makkelijker zijn om een kaartje te versturen dan andere kaartenapps zoals Greetz en Hallmark. In die opzet zijn ze inderdaad geslaagd. Natuurlijk mist het daardoor de opmaakmogelijkheden zoals verschillende lettertypen en fotofilters, maar die kun je desgewenst ook met een andere app als Pic Collage op de foto zetten.

Door de gratis aanschafprijs van de app zul je eerst wat geld moeten overmaken om de eerste kaart te mogen versturen. Klepper werkt met een tegoed dat je kunt aanvullen door vanuit de app met iDeal of PayPal geld over te maken. Er is geen manier om dit via in-app aankopen van je iTunes-account te laten afschrijven. Wel handig is dat na afrekenen van de kaart gevraagd wordt of dezelfde kaart naar nog een adres moet worden verstuurd.

Je hoeft overigens niet bang te zijn dat je zorgvuldig uitgekozen foto’s ergens in een beeldbank terechtkomt. De makers zeggen niets met de foto en de adresgegevens te doen. Na een maand worden deze gegevens definitief verwijderd uit hun database.

Downloaden: Klepper (gratis, met aankopen, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 mei 2013, 20:15
Categorieën Lifestyle, Nederlandse apps
Onderwerp wenskaarten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.