Designs for Students biedt sjablonen voor office-apps van Apple

Designs for Students voor iPhone biedt stijlvolle en bewerkbare sjablonen voor de iWork-apps van Apple: Pages, Numbers en Keynote.
Richard Borgman - · Laatst bijgewerkt:

designsforstudentsDesigns for Students geeft weinig uitleg, maar de inhoud spreekt waarschijnlijk voor zich. De app biedt sjablonen voor de officesoftware die Apple zelf aanbiedt in de App Store: Pages, Keynote en Numbers. Hoewel we in het verleden al apps hebben besproken die ongeveer hetzelfde doen, zoals Sjablonen voor Pages Pro, valt Designs for Students vooral op door de prettige vormgeving van de app en de ontwerpkwaliteit van de sjablonen zelf. Ook door de combinatie van een lage aanschafprijs en een behoorlijke hoeveelheid bruikbare sjablonen valt Designs for Students op.

De sjablonen uit de app zijn gemaakt voor scholieren en studenten, maar kunnen met gemak voor de algemene of zakelijke gebruiker dienen. Onder de noemer Pages Templates vind je 80 sjablonen waarmee je een brochure, een boekenlegger of een envelop maakt. Met de todolijsten kun je je studie of werkzaamheden organiseren. Als je een bedrijf of een baan hebt kun je aan de slag met de visitekaartjes. Verder zijn er vrolijke flyers en sjablonen van brieven in deze categorie te vinden.

Design for StudentsVoor Keynote zijn er 35 sjablonen in de app. Uit elke thema kun je zelf dia’s halen. Elk sjabloon bevat 20 verschillende dia’s in 5 populaire formaten. Verder kent de app 10 sjablonen voor Numbers, zodat je stijlvolle tabellen en taartgrafieken kunt fabriceren. Zoals gezegd kenmerkt de app zich door smaakvolle ontwerpen die voor allerlei soorten gebruikers geschikt zijn. In tegenstelling tot wat de titel misschien doet vermoeden zijn de ontwerpen nooit kinderachtig en kun je veel sjablonen makkelijk in een zakelijke omgeving gebruiken.

Vanzelfsprekend is het voor de beste werking van de app wel noodzakelijk dat je de gerelateerde apps hebt geïnstalleerd. Je kunt je natuurlijk ook beperken tot een van de apps uit het iWork-pakket, zoals Pages als je alleen maar tekstdocumenten wilt maken. Toch kun je de apps ook openen als je bijvoorbeeld alleen Evernote, Dropbox of Google Drive hebt geïnstalleerd, al kwamen we er bij een snelle test achter dat de meeste documenten niet of niet juist worden geopend.

Downloaden: Designs for Students (€0,89, universeel, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 mei 2013, 17:23
Categorieën Onderwijs, Productiviteit
Onderwerpen keynote, numbers, office, pages

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.