Kerstupdates voor Spy Mouse, Flight Control, Angry Birds en Cover Orange

Drie populaire iPhone-games hebben een update gekregen voor kerst: Flight Control, Spy Mouse en Cover Orange. Van de laatste is zelfs een gratis te downloaden, totaal nieuw spel verschenen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Kerstgames header Spy MouseVier ontzettend populaire spellen voor de iPhone en iPod touch zijn vanochtend voorzien van een gratis update omtrent het winterseizoen en het aanstaande kerstfeest. We schreven net al een stukje over de 20 nieuwe levels in Where’s My Water, maar daarnaast heeft ontwikkelaar Firemint zowel Spy Mouse als Flight Control extra content gegeven. Ook is er een gratis te downloaden nieuwe versie van Cover Orange, waarin je een bange sinaasappel moet behoeden van een pak hagel. Update: er zijn ook nieuwe winterlevels aan Angry Birds Seasons toegevoegd.

Kerstupdates Flight Control iPhone iPod touchFlight Control, het spel waarin je in beeld komende vliegtuigen met lijntjes naar hun luchthaven moet leiden, heeft geen kerstthema in de nieuwste update. Maar het brengt zichzelf wel op een perfecte timing weer onder de aandacht met één nieuwe kaart en een belangrijke nieuwe functie. De nieuwe kaart is Storm Airfield, waarin de bliksem regelmatig toeslaat en dus ook inslaat op het vliegverkeer. Als de bliksem inslaat, kan een vliegtuig een tijd lang niet een andere koers varen. Dus moet je zien dat de vliegtuigen er omheen zo omgeleid worden dat ze niet botsen. Hoe heftig dat kan worden, verraadt een nieuwe achievement die je krijgt als de bliksem drie keer inslaat op één vliegtuig. Er is ook een gloednieuwe oplossing tegen het gevaar van het Game Over-scherm: een terugspoelmogelijkheid. Op jacht naar de highscore kan je ongelukken terugspoelen en ze zo voorkomen.

Kerstgames Spy Mouse iPhone iPod touchSpy Mouse heeft wel een echte kerst-makeover gekregen. In de volledige eerste wereld heeft het gesneeuwd en hangen kerstdecoraties. Eveneens heeft de geheim agent op jacht naar kaas – die je eveneens de weg leidt door lijntjes over het scherm te trekken – een kerstmuts op in het pictogram van de game. In de kerstlevels zijn de kaaskruimels vervangen door rood-witte zuurstokken. Agent Squeaks rugzak heeft nu een nieuwe uitdaging en er zijn voortaan 5 uitdagingen gratis te spelen, 3 uitdagingen als je één Squeak Friend hebt en nog eens 3 uitdagingen als je er twee hebt. Verder is het kerstthema louter visueel.

Kerstgames Cover Orange iPhone iPod touchCover Orange Xmas Gift heeft een totaal nieuw, gratis spel uitgebracht voor de feestdagen. Xmas Gift gaat bijna buitensporig gehuld in het thema. De personages hebben kerstmutsen op, overal zijn lichtjes en bomen en in de muziek klinken de welbekende klokjes. Het spel bevat twintig levels en als je daarna verder wil spelen, mag je de volledige versie kopen. Een slimme marketingtruc waardoor deze bonus vooral een demo is voor de ‘echte’ Cover Orange. Maar toch: twintig gratis levels van Cover Orange ga je niet zomaar in de bek kijken. Het origineel verzamelde in Nederland 1369 beoordelingen met een gemiddelde waardering van 4,5 ster.

Kerstupdates Angry Birds SeasonsAngry Birds Seasons – Tenslotte is het seizoendsgebonden deel van de ongekend succesvolle Angry Birds-reeks voorzien van een nieuwe update. Sneeuw, hier en daar wat kerstverlichting en cadeau’tjes verspreid over de levels, laten duidelijk blijken dat het hier om een kerstupdate gaat. Er zijn 25 nieuwe levels in totaal met ook weer de nodige extra’s om te sparen. Het opvallendste is dat de omgevingen ook bestaat uit witte blokken met ogenschijnlijke, willekeurige kersttekeningetjes erop. Waarschijnlijk was het te onhandig in elk level een kerstboom neer te zetten.

Downloaden:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 december 2011, 13:01
Categorie Games
Onderwerpen firemint, flight control, spy mouse

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.