Kabouter Plop op de iPad verschenen met Plop Voorleesboek

Kabouter Plop en zijn vriendjes beleven verschillende avonturen in Plop Voorleesboek voor de iPad. Dat is een fraai afgewerkte apps met ietwat prijzige, maar leuke tekenfilms en allerlei extra's.

Plop Voorleesboek voor de iPadPlop Voorleesboek is een nieuwe iPad- en iPhone-applicatie van Studio 100. De applicatie bevat een reeks voorleesverhalen van de getekende variant van Kabouter Plop. Het beeld onder de voorleesstem bestaat echter niet uit plaatjes, maar uit een tekenfilm. De vier verhalen die via de app te koop zijn kosten 2,99 euro per stuk en ze zijn allemaal voorzien van bijbehorende extraatjes. Het eerste verhaal wordt gratis meegeleverd. Daarin spelen Plop en zijn vriendjes een voetbalwedstrijd.

De interface is op zowel de iPad als iPhone glashelder. Het voorlezen (of eigenlijk dus: de tekenfilm) begint meteen als er een verhaal wordt geselecteerd. Door op het beeldscherm te drukken, pauzeer je. Met een kleine schermknop bovenin, kan je meteen naar een hoofdstuk gaan. Er komt geen laadtijd aan te pas. De enige laadtijd die wel in de app aanwezig is, duikt op bij het opstarten. Dan wordt de catalogus met verschillende boeken geladen en dat duurt even.

Tijdens het voorlezen staat onderin in beeld een knop in de vorm van de Plop-muts. Als die wordt aangeklikt, ontvouwt zich een menu met knoppen die eenvoudig te begrijpen zijn. Helemaal links keer je terug naar het verhalenoverzicht, helemaal rechts staan de opties en daartussen bevinden zich de extra’s. Daaronder zitten een klassiek voorleesboek om zelf uit te lezen, kleurplaten, memory, een puzzel waarin je delen van een tekening moet invullen en zoek de verschillen.

Plop Voorleesboek voor de iPad animatie maken

Een aardige andere optie in de volledige versie bij elk verhaal is de mogelijkheid om zelf een Plop-voorleesverhaal te maken (zie afbeelding hierboven). Daarin kunnen verschillende tekeningen bij elkaar gezet worden. Ze kunnen bewogen worden en je kan zelfs eigen tekst inspreken die af te spelen is onder de animatie. Studio 100 heeft na Piet Piraat en Bumba met het Plop Voorleesboek opnieuw een leuke, mooi afgewerkte applicatie voor de jongste iPad-gebruikers onder ons neergezet.

Downloaden: Plop Voorleesboek (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 juni 2011, 13:47
Categorieën Boeken, Nederlandse apps
Onderwerp voorlezen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.