JustFM: radio-app op iPhone zapt sneller dan autoradio

JustFM voor iPhone is een radio-app waarin je met veegbewegingen sneller kan zappen dan op een autoradio. Simpel en handig.

JustFM radio-app met snelle zapfunctie iPhoneZo gebeurt er een tijd lang weinig op het gebied van radio-apps en zo zijn er twee apps die het bekijken waard zijn. Eerder deze week gooide Radium hoge ogen: een radio-app voor de iPhone die punten scoort met onder andere zijn fraaie en eenvoudige ontwerp. Nu schijnen we ons licht op JustFM, een gratis internetradio-app die qua visuele stijl flirt met iOS 7 en nog sneller van zender kan wisselen dan de gemiddelde autoradio.

Swipen in lijsten

Het enige wat je ervoor hoeft te doen is een simpele swipe. Een veegbeweging naar rechts of links zet meteen een ander radiostation op, in ieder geval op een goede Wi-Fi-interverbinding. Omdat er geen knoppen en geen lijst bij komt kijken, schurkt de functie qua gevoel heel erg tegen het zappen op een autoradio aan. In TuneIn Radio en ook in Radium zet je immers pas een andere radiozender op door op de naam ervan te drukken in een lijst. Hier doe je het blind.

De zender die je na de swipe hoort, hangt af van welke lijst met zenders je hebt geladen. Met de lijstknop links in beeld kom je in een menu terecht waarop je genres kan selecteren om allerlei radiostations in te zien, maar je vindt er ook een zoekbalk en een benaderbare lijst met favorieten. Zet je een radiostation aan vanuit een genrelijst, dan veeg je vervolgens tussen die zenders. Vanuit de zoekopdracht? Dan swipe je tussen de resultaten. Maar de koppeling wordt pas echt fijn als je favoriete stations hebt gemarkeerd met een hartje. Start een zender op vanuit je favorietenlijst en je schakelt razendsnel tussen je favoriete zenders.

JustFM radio-app snel zappen JustFM Nederlands zenderoverzicht

Minder goed

De audiokwaliteit van JustFM staat niet op hetzelfde plan als die van Radium. Er is geen equalizer om de toonhoogten en -sterktes aan te passen en ook hoor je dat niet altijd de hoogste kwaliteit van een stream wordt gekozen. Het bevordert de laadsnelheid wel merkbaar. Ook zoeken gaat erg snel. Helaas is het zenderaanbod niet op niveau met de eerder genoemde concurrentie. Je kan op land zoeken in het hoofdmenu om alle Nederlandse zenders onder elkaar te zien en ziet dan zelf hoe willekeurig het aanbod lijkt.

Favoriet?

Wel krijg je albumcovers te zien als de artiestinformatie van de zender wordt doorgegeven en wordt erkend door de app, al lukt dat ons in de test niet bij bijvoorbeeld 3FM waarop het wel zou moeten lukken. Werkt het wel, dan kan je een nummer delen via Facebook en Twitter en een nummer opzoeken in iTunes of Spotify. Die laatste optie ontbreekt weer in Radium en doet JustFM weer erg goed. Samen met het snelle laden en zappen, valt er heel wat voor de app te zeggen. Uiteindelijk lijkt het nog maar een kwestie van het zenderaanbod en smaak of JustFM je favoriete radio-app kan worden.

Downloaden: justFM (gratis, iPhone, iOS 6.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 augustus 2013, 11:30
Categorie Games
Onderwerpen radio, tunein radio

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.