Scouter voor iPhone en iPad wil verschillende apps op één scherm draaien

Scouter moet een app voor iPhone en iPad worden die meerdere functies tegelijk op één scherm uitvoert, zoals browsen en fotograferen.

Scouter handSoms zien we initiatieven die de zaken zo gedurfd en vernieuwend aanpakken dat we denken: “Zal het ze lukken?” Scouter is daar een goed voorbeeld van. De app is nog niet klaar en beschikbaar, maar de makers leggen uit wat ze van plan zijn. In woord en bewegend beeld wordt uit te doeken gedaan wat de Scouter-app voor iPhone en iPad allemaal in zijn mars heeft. De meest in het oog springende functionaliteit is het werken met meerdere vensters op hetzelfde iPhone- of iPad-scherm. Multitasking op een betere manier dan het nu gebeurt dus. Zoals gezegd is Scouter nog een belofte en geen daadwerkelijk product dat nu beschikbaar is, maar het is een initiatief om in de gaten te houden. Michael Gundlach, bedenker van AdBlock, is een adviseur van het bedrijf achter de nieuwe dienst.

Of Apple blij zal zijn als alle plannen van Scouter lukken, dat is nog maar te bezien. De functionaliteit belooft zo’n andere ervaring dan mogelijk is in iOS 7 dat het wel een ander besturingssysteem lijkt. Start je Scouter op, dan kun je verschillende modules tegelijkertijd draaien. Bekijk bijvoorbeeld een pagina in de webbrowser, terwijl je de andere helft van het scherm gebruikt om notities te maken. Of speel een video af aan de bovenkant van je iPhone en maak een filmpje terwijl je de onderkant van het scherm als zoeker gebruikt.

De makers zeggen zelf een heel eind op weg te zijn met deze nieuwe vorm van multitasking, maar kunnen niet beloven dat alle functies die in de video worden getoond ook daadwerkelijk in het eindproduct terechtkomen. Zo lijkt het bijvoorbeeld onwaarschijnlijk dat je van iMessage gebruikt kunt maken in deze app. Zoals gezegd gaat het om speciale modules die Scouter zelf bouwt. Zo heeft Scouter zelf de browser ontworpen. Deze blokkeert ook de advertenties. De modules worden binnen de app opgestart. Je kunt actieve modules afsluiten en het formaat van het venster wijzigen. Het is de bedoeling dat andere appbouwers op den duur hun software geschikt maken om als module in Scouter te functioneren. De productie werd in eerste instantie pas gestart als er via aanmeldingen per e-mail genoeg interesse bleek te zijn. Inmiddels zijn de plannen voor iPhone en iPad populair genoeg gebleken en is de productie volop in gang.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 augustus 2013, 10:15
Categorie Productiviteit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.