iWork iPad-applicaties Keynote, Pages en Numbers al in de App Store

Apple heeft de losse iWork-applicaties in de (Amerikaanse) App Store gezet. De iWork Suite bestaat uit Pages, Keynote en Numbers. Elke applicatie kost €7,99 en is een uitgeklede versie van de desktopvariant die je in het pakket iWork vindt. Je kunt er presentaties mee maken, tekstverwerken en spreadsheets maken. Volgens Apple zijn ze makkelijk in […]

iwork ipadApple heeft de losse iWork-applicaties in de (Amerikaanse) App Store gezet. De iWork Suite bestaat uit Pages, Keynote en Numbers. Elke applicatie kost €7,99 en is een uitgeklede versie van de desktopvariant die je in het pakket iWork vindt. Je kunt er presentaties mee maken, tekstverwerken en spreadsheets maken. Volgens Apple zijn ze makkelijk in gebruik en tegelijk erg krachtig.

Keynote voor iPad

keynoteKeynote (€7,99) is bedoeld voor het maken van presentaties. Je kunt geanimeerde slides maken, met overgangseffecten. Je krijgt 12 thema’s meegeleverd, de mogelijkheid om met Magic Move mooie animaties toe te voegen en er is gedacht aan het op orde houden van de tabellen en grafieken in je presentatie. Bij elke wijziging wordt er automatisch een backup gemaakt van je document, zodat je in meerdere stappen terug kunt met de undo-functie en niets kwijt raakt. Is de presentatie gereed, dan zijn er meerdere opties om het bestand te exporteren.

Pages voor iPad

pagesBij Pages (€7,99) gaat het om een tekstverwerker die veel meer kan. Pages is meer dan Microsoft Word gericht op de layout en fraaie effecten. Je maakt er net zo makkelijk een folder als een gewone brief mee (al zullen de diehard iWork-gebruikers wel meteen herkennen welk Pages-template je hebt gebruikt). Apple levert bij Pages op de iPad 16 thema’s mee. Je kunt foto’s en video’s aan je documenten toevoegen vanuit de Foto-applicatie. Met Pages kun je documenten maken, de opmaak wijzigen en de lay-out aanpassen aan je wensen. Het ook mogelijk om documenten liggend te bewerken, zodat je een breder toetsenbord en meer werkruimte hebt.

Numbers voor iPad

numbersBen je dagelijks met cijfers bezig, dan is Numbers (€7,99) voor de iPad jouw applicatie. Apple verkoopt alle iWork-onderdelen los, zodat je niet meteen tegen een prijskaartje van zo’n €24 aan hoeft te hikken. Ook bij Numbers krijg je templates meegeleverd. Je kunt je eigen tabellen en grafieken maken, aan de hand van voorgedefinieerde stijlen. Ook kun je afbeeldingen toevoegen om je spreadsheet net zo indrukwekkend te maken als de presentaties die je met Keynote maakt. Dankzij een intelligent toetsenbord kun je ook lastige formules, data en getallen intikken.

Alle genoemde apps staan op dit moment alleen in de Amerikaanse App Store voor $9,99. Maar we verwachten dat ze ook snel in de Nederlandse App Store zullen verschijnen. Hier vind je instructies voor het aanmaken van een (Amerikaans) iTunes-account zonder creditcard.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 april 2010, 11:20
Categorie Uncategorized
Onderwerpen belgische apps, brussel, iwork, kantoor, keynote, numbers, pages

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.