iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps

iVoertuig: informatie en trends over auto’s op de iPhone

iVoertuig is een gratis iPhone-app waarmee je de kenteken-gegevens van een auto kan opvragen, de laatste trends in de verkopen uitgebreid kan doorzoeken en algemene statistieken kan opvragen.

iVoertuig iPhone iPod touchWeet je nog, die irritante reclames met hun oorsprong in het Jamba-tijdperk, waarin je werd gewezen op een dure sms-dienst op je telefoon waarmee je gegevens over auto’s kon checken? Die diensten bestaan niet meer of spelen een marginale rol, wat een direct gevolg is van het bestaan van apps met dezelfde functie. Het kersverse iVoertuig lijkt een hele late speler op dat gebied, maar biedt nog veel meer gegevens. Zo zie je allerlei trends en cijfers van autoverkopen.

iVoertuig is gemaakt door New Nexus Mobile uit het Drentse Tynaarlo en heeft drie tabbladen voor drie verschillende soorten gegevens: stats, trends en kenteken. De laatste is de meest vanzelfsprekende door allerlei iPhone-apps en sms-diensten die er in dit kader al zijn geweest. Je voert een kenteken in en kan op drie verschillende tabbladen informatie over de bolide bekijken. De eigenschappen tonen informatie als de kleur, het aantal zitplaatsen en de cilinderinhoud, het tabblad verbruik toont het verbruik in de stad en op de weg en het tabblad voertuig toont onder andere de BPM, ingangsdatum van de tenaamstelling en de eerste toelating tot de Nederlandse markt.

Het tabblad Stats laat een willekeurige statistiek zien over het aantal Nederlandse voertuigen per kleur, het aantal voertuigen per brandstof, aantal voertuigen per inrichting, aantal voertuigen per zuinigheidslabel en meer. Druk op een van de statistieken en je ziet het volgende scherm met een volgende, willekeurig bepaalde, statistiek.

Het leukst voor het uitzoeken van een nieuwe auto is waarschijnlijk het tabblad trends. Daar kan je een uitgebreid spectrum aan filters kiezen om de verkoopstatistieken van een auto te zien. Je bepaalt voertuigtype, registratietype (nieuw of import), merk, brandstof, kleur en zuinigheidslabel en je ziet een grafiek van de verkopen de laatste maanden. Helaas kan je de gegevens niet per model zien. Vorige maand zijn er drie zwarte Bentley’s verkocht in Nederland – het is maar dat je het weet. iVoertuig is op zijn minst een grappige applicatie voor voertuigbezitters. En gezien er alleen al 9.015.791 personenauto’s in Nederland rondslingeren, zijn dat er nogal wat.

Downloaden: iVoertuig (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 oktober 2012, 21:29
Categorieën Naslagwerken, Nederlandse apps
Onderwerpen kenteken, nederlandse apps, uitgaven

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.