Fatric iPhone-app combineert Facebook en Twitter op handige manier

Fatric combineert de timeline van Twitter met de nieuwsfeed van Facebook en dat levert een slimme iPhone-app waarin je lekker kan lezen.

Fatric voor en achteruit vegen iOSIk heb het even gevraagd op Facebook en Twitter in één bericht en de respons was unaniem. Ja, er is belangstelling voor een applicatie waarin je beide netwerken kan lezen en er gelijktijdig berichten op kan zetten. Tweetdeck, Hootsuite en het recent geteste maar niet erg goed bevonden One.vu hebben er een nieuwe concurrent bij. Fatric giet beide sociale netwerken in één timeline, giet het in een iOS 7-jas en laat je snel berichten van vorige dagen bezoeken.

Basisfuncties

In tegenstelling tot het laatst besproken One.vu, doet Fatric de basisfuncties van beide sociale netwerken goed. Met de knop rechtsonder maak je een nieuw bericht aan voor beide netwerken, kan je daarbij een foto en locatie voegen en zie je hoeveel tekens er nog resteren voor een tweet. Met de knop net boven het toetsenbord bepaal je waar het bericht terecht komt.

Ook het weergeven van de timelines gaat goed. Uiterst links zie je de gecombineerde nieuwsfeed en met de twee tabbladen daarna vraag je de verschillende berichtoverzichten van Facebook en Twitter op. Door een lange druk op het tabblad schakel je bij Facebook tussen de nieuwsfeed en privéberichten (die door nieuw Facebook-beleid geen reactiemogelijkheid bieden), bij Twitter wissel je tussen de timeline, mentions, privéberichten, favoriete tweets en je profielinformatie.

Fatric Twitter dagen teruglezen Facebook nieuwsfeed met foto

Slim: sociale netwerken bijlezen

Het meest bijzondere aspect van de app vind je bovenin beeld in praktisch alle timelines in de app. Daar prijkt een balk met in het rood geaccentueerde data die je twee kanten op kan vegen. Veeg hem naar links en de laatste posts worden geladen – net als met een trekbeweging naar onder. Maar: veeg hem naar rechts en de (gecombineerde) timeline gaat net zover terug in het verleden als dat er berichten geladen kunnen worden. Hoe ver dat is, hangt af van de hoeveelheid berichten. Maar zijn er niet al teveel nieuwe berichten – je ziet een teller rechtsboven in de balk, dan zie je de vorige data in de balk opduiken en kan je op een datum drukken om te lezen vanaf dat punt. Kort gezegd: Fatric maakt het heel makkelijk bij te lezen op de sociale netwerken. De balk die ervoor nodig is neemt wat ruimte in, maar het is wel een slimme vondst.

Details zien en logische knoppen

Fatric vinkt de meeste functies van de sociale netwerken keurig af. Je kan alle berichten naar links vegen om een detailweergave te zien, waar vanuit je links en foto’s groot opent en reacties en likes leest. Met een tik op een bericht in de timeline benader je de belangrijke opties ook snel. Je favoriet een bericht, reageert, slaat hem op in Pocket of Instapaper of deelt hem (netwerkafhankelijk via een share of retweet). Het werkt keurig.

Fatric iPhone-app bericht op FB en Twitter Fatric uitgelicht bericht lezen reacties

Wat wel mist…

Wat wel mist, is een overzicht van reacties op je Facebookberichten die je er niet meteen op kan naslaan. Nieuwe reacties moet je in de nieuwsfeed eerst je eigen bericht terugzoeken en het valt daarbij op dat het aantal likes en reacties niet automatisch wordt bijgewerkt. Je moet er dus echt op drukken om nieuwe reacties (en vind-ik-leuks) te zien. Het euvel wordt groter omdat pushberichten missen in Fatric, zodat de app je op geen manier op de hoogte houdt van respons op berichten. Wie zakelijk gebruik wil maken van de app, mag ook ook verder kijken: ondersteuning voor Facebook-pagina’s, groepen en verschillende Twitter-accounts naast elkaar ontbreken. Fatric is voor de persoonlijke netwerker die af en toe wil bijlezen en snel berichten op beide netwerken plaatst. Daarvoor is de app uitstekend.

Downloaden: Fatric (€0,89, iPhone, iOS 7.0+)
Alleen geschikt voor: iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 december 2013, 18:19
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen facebook, tweetdeck, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.