iTranslate iPhone-vertaalapp voert betaald Premium-pakket in

iTranslate, een vertaalapp voor de iPhone, heeft een update gekregen en voert daarbij een betaald Premium-pakket in. Bepaalde functies zijn nu betaald.

itranslate schermiTranslate heeft een update gekregen, waardoor de populaire vertaalapp er voortaan anders uitziet. De ontwikkelaars hebben bij het vernieuwen van het design meteen rekening gehouden met het grotere scherm van de iPhone 5. In de Amerikaanse App Store zijn gebruikers helemaal lyrisch over de update, maar de Nederlandse gebruikers van iTranslate zijn minder blij. In de app kun je niet meer kiezen voor verschillende stemmen. Je moet betalen om de stemmen te kunnen wisselen en instellingen om bijvoorbeeld de spreeksnelheid in te stellen zijn verdwenen. Nieuw toegevoegde functies als spraakherkenning en omzetting naar Latijnse talen werken alleen als je het Premium-abonnement afsluit. Dit kost €2,69 per jaar. De omzetting naar Latijnse talen houdt in dat Chinese tekens bijvoorbeeld worden omgezet naar ‘Nǐ hǎo!’, zodat je ze als westerse gebruiker makkelijker kunt lezen. Dit is beschikbaar voor talen als Chinees, Japans, Koreaans, Grieks, Hindi, Russisch en Thais.


De spraakherkenning is ook een Premium-functie. Dit maakt gebruik van spraakherkenning van Nuance (dezelfde die ook Siri gebruikt), zodat je voortaan teksten met je stem kunt invoeren zonder te hoeven typen. iTranslate is een app waarmee je teksten tussen allerlei talen kunt vertalen. Meer dan 60 talen worden ondersteund. Door waarderingen te geven aan voorgestelde vertalingen maken de gebruikers de app steeds beter. De app geeft je ook de mogelijkheid om allerlei woorden te laten voorlezen, zodat je precies hoort hoe je een bepaald woord moet uitspreken. Daarbij kun je kiezen uit meerdere dialecten en regionale verschillen, maar zoals gezegd: dat werkt volgens de gebruikers alleen nog als je ervoor betaalt. Je kunt gevonden vertalingen delen via e-mail, sms, Facebook en Twitter.

Versie 6.0 is de grootste update die de makers van iTranslate ooit hebben uitgebracht. De app is aangepast voor iOS 6 en iPhone 5, de app heeft een nieuw uiterlijk en een nieuw icoontje gekregen (maar dat is nog steeds geen pareltje op je homescreen), er worden 10 extra talen ondersteund en het al genoemde Premium-pakket is toegevoegd. Voor sommige gebruikers zal dat reden zijn om niet te updaten. De nieuw toegevoegde talen zijn onder andere Latijns en Esperanto.

Downloaden: iTranslate (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.