Retromatic HD tijdelijk gratis, maakt vintage-foto’s op iPad

Retromatic is een iPad-app waarmee je vintage-foto's kunt maken. De foto-app is ter introductie gratis en geeft een retro-effect.

retromatic voorbeeldRetromatic HD is een app waarmee je nostalgische filters aan je foto’s kunt toevoegen. De app bestond al voor de iPhone en heeft nu de overstap gemaakt naar de iPad. Je maakt een foto, geeft aan welk onderwerp je wilt verfraaien en kiest daarna een thema en een filter. De wijzigingen worden daarna meteen doorgevoerd. De foto deel je op de gangbare sociale netwerken. Mooi meegenomen: de app is ter introductie gratis geworden.

Dat geldt ook voor de iPhone-versie, die op soortgelijke wijze werkt. Je kunt met Retromatic HD foto’s zodanig bewerken, dat ze eruit zien als posters uit de jaren vijftig. Retromatic heeft als bijzonderheid dat er een uitsnede wordt gemaakt van de foto, waardoor het anders werkt dan gangbare fotofilter-apps zoals Instagram. Bij Retromatic kies je een achtergrondbehang, zodat bijvoorbeeld het portret hiernaast ontstaat. Je kiest ook voor een bepaalde kleurentint. Bovendien kun je allerlei ornamenten en tekst toevoegen aan je foto, zodat een leuke poster ontstaat. Om Retromatic HD te kunnen gebruiken heb je minimaal een derde generatie iPad of iPad mini nodig.

Downloaden: Retromatic HD (tijdelijk gratis, normaal €4,49, iPad, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 december 2012, 14:21
Categorie Fotografie en video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.