iPhone game-update #27: Doodle Fit, I Must Run en Grim Joggers

Game-update: Doodle Fit is 2 miljoen keer gedownload en daarom gratis, I Must Run is gratis en Grim Joggers is een nieuwe game. Daarnaast nam Disney een mobiele gamesexpert van EA over.

madden-for-iphoneVanwege vakantie van onze vaste gamesauteur Erik zal de iPhone game-update wat minder frequent verschijnen dan je van ons gewend bent. Vandaag in de game-update: Doodle Fit is meer dan 2 miljoen keer gedownload en daarom gratis te downloaden, I Must Run is eveneens gratis en de nieuwe game Grim Joggers geeft een wat andere kijk op het bekende genre Canabalt-achtige games waarin je moet rennen. Daarnaast zijn er personeelswisselingen bij EA.

Doodle Fit twee miljoen keer gedownload, nu tijdelijk gratis

doodle fitGamelion Studios meldt dat de betaalde versie van Doodle Fit sinds de lancering in september meer dan twee miljoen keer is gedownload. Om dat te vieren geven ze de volledige versie van Doodle Fit (normaal €1,59) gratis weg. De gratis probeerversie Doodle Fit Lite is in deze downloadcijfers trouwens niet meegeteld. Ook bracht Gamelion tussendoor een Helloween-versie uit, die ook niet meetelde in de succescijfers. In Doodle Fit moet je proberen om de lege ruimtes op elk niveau te vullen met een beperkt aantal puzzelstukken. In een toekomstige update komen er nog meer levels bij. Ook werkt de ontwikkelaar aan een multiplayer-optie voor de iPhone en komen er later dit jaar versies voor Android, Bada en Symbian beschikbaar. Doodle Fit is een universele app, dus ook geoptimaliseerd voor de iPad.

Downloaden: Doodle Fit (normaal €1,59)

I Must Run! ook gratis

Canabalt heeft het genre niet zelf uitgevonden, maar veroorzaakte wel een explosie van hardloopgames in de App Store. I Must Run! is een soort kloon van Canabalt, eveneens gemaakt door Gamelion. Je hebt 24 uur de tijd om je vrouw te redden.

i must runOndertussen moet je rennen door een ondergrond station, over bouwmaterieel klimmen, over gaten in gevangenissen springen en andere jump and run-acties doen. Omdat je maar beperkte tijd hebt, moet je rennen. Er zijn meerdere omgevingen en levels, die je gaandeweg het spel kunt ontdekken. Gelukkig zijn er checkpoints, zodat je bij een mislukte actie niet steeds opnieuw hoeft te beginnen. De app kostte normaal €0,79 maar is sinds begin januari helemaal gratis. De game heeft integratie met Game Center.

Downloaden: I Must Run! (gratis)

iPhone-kopstuk van EA stapt over naar Disney

Disney heeft Adam Sussman in dienst genomen en daarmee een gevoelige klap toegebracht aan Electronic Arts, vooral wat de mobiele games betreft. Sussman werkte als VP of worldwide publishing for mobile bij EA en gaat nu alle activiteiten rond sales, marketing en franchises overzien bij Disney, als SVP of Publishing bij het onderdeel Disney Games. Op het LinkedIn-profiel van Sussman is te lezen, dat hij eigenhandig goed was voor meer dan 200 miljoen omzet aan mobiele apps, bij de grootste mobiele appsuitgever. Sussman leidde de gamesactiviteiten van EA wat betreft de iPhone, maar hield zich ook met Android en Blackberry bezig. Sussman werkte in de periode van 1999 tot 2005 ook al voor Disney.

Grim Joggers

We komen nog even terug op het onderwerp hardloopgames. Er is onlangs een nieuwe titel in de App Store verschenen, die de moeite van het bekijken waard is. Het aanbod is inmiddels zo groot dat het moeilijk is om nog op te vallen of iets nieuws te bieden. Grim Joggers is een positieve uitzondering. Deze €0,79 kostende game begint met 15 joggers op een rij. Je kunt springen en dubbelspringen door ergens op het scherm te tappen. Doel van het spel is om zo lang mogelijk te rennen door de verschillende levels, die dynamisch worden gecreëerd. Onderweg krijg je te maken met allerlei tegeslagen en obstakels en de snelheid neemt ook nog eens toe. Je team van 15 joggers wordt steeds kleiner, maar je probeert zo lang mogelijk om in ieder geval één jogger nog mee te laten doen. Het spel is voorbij zodra alle joggers gesneuveld zijn.

grim joggersBijzonder aan deze game is dat je niet als eenling door een omgeving rent, maar dat je rekening moet houden met een team. Moet je over een gat springen, dan kijk je normaal gesproken alleen naar jouw spelfiguur en probeer je alles zo snel mogelijk te doen. In Grim Joggers moet je rekening houden met de complete groep; ook de achterblijvers moeten weer op vaste grond terechtkomen. Touch Arcade probeerde de game uit en is er enthousiast over. De game is universeel en dus ook zeer geschikt voor de iPad.

Downloaden: Grim Joggers (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 januari 2011, 23:40
Categorie Games
Onderwerpen disney, electronic arts

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.