iPhone-applicatie voor de Rotterdamse Museumnacht: NARB

Vanavond begint om 20:00 uur de Rotterdamse Museumnacht. Mocht je van plan zijn om te gaan, dan kun je NARB op je iPhone installeren als gids.

NARB kunst museumnachtVanavond, 7 maart 2009, is de Rotterdamse Museumnacht. Veertig musea en galeries openen vanaf 20:00 uur hun deuren voor bezoekers. Ben je van plan om langs de performances, rondleidingen en andere activiteiten te gaan, dan kun je de applicatie NARB op je iPhone installeren. NARB biedt namelijk de mogelijkheid om kunst in een bepaalde stad te ontdekken (in dit geval: Rotterdam), waarbij je ook waarderingen kunt geven, zodat een persoonlijke lijst ontstaat.


De Rotterdamse Museumnacht wordt voor de achtste keer georganiseerd. NARB is niet speciaal voor dit evenement gemaakt, maar is wel de meest geschikte iPhone-applicatie om de museumwereld in Rotterdam te gaan ontdekken. De applicatie bevat op dit moment alle grote steden in Nederland. NARB heeft als slogan ‘people filtered art’. Je kunt je ontdekkingen bijvoorbeeld met familie en vrienden delen. Ook kun je met de camera kunstwerken fotograferen die nog niet in de database staan. De foto’s van anderen kun je gebruiken om te kijken of een kunstwerk de moeite waard is om te gaan opzoeken. Na afloop van de museumnacht kun je NARB ook blijven gebruiken om musea in andere steden te bezoeken. De focus van de applicatie ligt op dit moment op Nederland.

Vergeet niet voordat je van huis gaat om eerst een NARB-gebruikersaccount aan te maken.

Installeren: NARB (gratis)
Meer info: Rotterdamse Museumnacht
Tip via Twitter (loekessers)

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.