iPhone-app Sola laat zien hoe zinvol zonnepanelen op jouw dak zijn

De app Sola meet de positie van jouw dak, waardoor je iPhone weet hoe efficiënt het zou zijn om zonnepanelen op je huis te leggen. De app haalde de derde plek in de 'Apps voor Nederland'-competitie.

ZonnepaneelDe Nederlandse iPhone-app Sola heeft vandaag de derde plaats gehaald bij de Apps voor Nederland-competitie, waarbij ontwikkelaars openbare data gebruikten om internetapplicaties te ontwikkelen. Door je iPhone op het dak te leggen, detecteert Sola de precieze hoek en krijg je automatisch te zien hoe efficiënt zonnepanelen bovenop jouw huis zouden zijn. De app laat je vervolgens zien hoeveel dit zou kosten en wat voor bedrag je per jaar zal besparen.


Sola iPhoneOm Sola te gebruiken moet je eerst de lengte en breedte van je dak meten en deze informatie in de app zetten. Vervolgens leg je de iPhone op je huis neer terwijl de app geopend is en druk je op de ‘Meet oriëntatie’-knop. Je krijgt dan de richting, de hoek en de efficiënte oriëntatie van je dak te zien. Door vervolgens naar de pagina met resultaten te gaan krijg je te zien wat de aanschaf van zonnepanelen precies voor je kan betekenen.

Heb je geen toegang tot je dak, dan kun je de iPhone-app alsnog gebruiken. De stap waarbij je de iPhone op je huis neerlegt wordt dan overgeslagen, waarna je iets ruwere schattingen te zien krijgt.

Sola eindigde op de derde plek in de Apps voor Nederland-competitie en was daarmee de best scorende iPhone-app die op het moment beschikbaar is. De hoofdprijs werd binnengesleept door Vistory, maar de iPhone-app hiervan bevindt zich nog in een testfase. Vistory laat je historische video’s zien op de locatie waar ze gemaakt zijn. Je kunt je wel aanmelden om deze app te testen.

Downloaden: Sola (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 januari 2012, 15:40
Categorie Diensten
Onderwerpen energie, wedstrijd, zonnecellen
16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.