iPad-applicatie voor Radio 538 en Radio 10 Gold

Radio 538 en Radio 10 Gold hebben als eerste Nederlandse radiostations een iPad-applicatie gelanceerd. Beiden geven toegang tot een grote hoeveelheid streams.

Radio 538 iPad EditionBijna alle Nederlandse radiostations hebben inmiddels hun eigen iPhone-applicaties om naar de zenders te luisteren en informatie op te zoeken. Op de iPad moet je het nog steeds doen met opgerekte iPhone-apps. Daar komt nu verandering in, want Radio 538 en Radio 10 Gold lanceren als eerste stations speciale iPad-apps.

Radio 538 iPad Edition biedt niet alleen de mogelijkheid om te luisteren naar Radio 538, maar ook naar 538Juize, 538 Dance Department, 538 Hitzone, 538 Non-stop 40, 538 Party, 53L8, RTL Lounge en VI Radio. Tijdens het luisteren kun je een visualisatie aanzetten en onderin het scherm zie je welk nummer je aan het beluisteren bent. Daarnaast heb je toegang tot informatie zoals de programmering, shownieuws en verschillende programmawebsites. De sites worden helaas te klein weergegeven en werken maar half door het gebrek aan Flash en Silverlight. Ook is via het menu de webcam beschikbaar, maar die wordt maar heel klein weergegeven in een lelijk browserscherm. Als je de webcam start krijg je ook nog eens twee streams door elkaar te horen. De applicatie heeft daarnaast een eigen volumecontrole naast die van de iPad zelf, wat verwarrend is.

Radio 10 Gold iPad Edition heeft dezelfde opzet als de 538-app. Je kunt luisteren naar Radio 10 Gold, Disco Classics, JFK, Power FM, Classic Rock, 60’s & 70’s, 80’s en 90’s. Daarnaast kun je de programmering en evenementen zien. De applicatie heeft helaas hetzelfde nadeel als die van Radio 538 met de webcam die klein wordt weergegeven in een browserscherm en voor een dubbele audiostream zorgt.

Downloaden: Radio 538 iPad Edition (gratis) en Radio 10 Gold iPad Edition (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 december 2010, 6:57
Categorie Muziek
Onderwerpen muziek, radio

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.