‘iOS het populairste platform onder ontwikkelaars’

iOS is het populairste platform onder mobiele ontwikkelaars. Dit blijkt uit een onderzoek van Appcelerator en IDC.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

AppceleratorUit een onderzoek gehouden onder meer dan tweeduizend ontwikkelaars die gebruik maken van Appcelerator, blijkt dat mobiele ontwikkelaars het liefst een app voor iOS maken. 91 procent van alle ontwikkelaars kiest voor de iPhone als een van hun ontwikkelplatforms, terwijl 88 procent graag met de iPad werkt. Apple’s hoge positie zou te danken zijn aan de lancering van iOS 5, dat ervoor zou zorgen dat ontwikkelaars opnieuw interesse in het platform krijgen. Daar staat wel tegenover dat Samsung meer smartphones dan Apple verkocht tijdens afgelopen kwartaal.

iOS 5 zou volgens het onderzoek ook de oorzaak zijn van de mindere interesse in Android. Deze daalde met 4 procent, naar 83 procent. In Android tablets zou nog maar 68 procent aan interesse zijn, 6 procent minder dan voorheen.

Vooral de interesse in de Kindle Fire, de nieuwe tablet van Amazon, is opmerkelijk: 49 procent van de ontwikkelaars wil hier wel mee gaan werken. Dit is slechts 4 procent minder dan de interesse die men had in de iPad, vlak voor de lancering. Interesse in Windows Phone 7 steeg naar met 8 procent, naar 38 procent in totaal. Dit wordt waarschijnlijk veroorzaakt door de onthulling van de Nokia Lumia 800.

Het onderzoek was een samenwerking van IDC en Appcelerator. Die laatste is een ontwikkelmethode waarmee men apps voor meerdere platformen kan maken. 1,6 miljoen ontwikkelaars zouden hier gebruik van maken. De volledige cijfers zijn te bekijken bij IDC.

Hoewel ontwikkelaars meer interesse in iOS dan in Android hebben, verkochten juist Android-toestellen tijdens het derde kwartaal van 2011 beter. Cijfers van onderzoeksbureau Gartner wijzen erop dat er tijdens dit kwartaal in totaal 24 miljoen Android-smartphones van Samsung werden verkocht, terwijl er slechts 17 miljoen iPhones over de toonbank gingen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 mei 2013, 10:51
Categorie Diensten
Onderwerpen ios 3, ios 5, ontwikkelaars

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.