iOS-gebruikers snel uitgekeken op games

iOS-gamers zijn snel uitgekeken op apps. 85% stopt al na een dag en na een kwartaal wordt 95% van de games niet meer gespeeld. Het blijkt uit onderzoek van Playnomics.

games wissenEr is zoveel aanbod op het gebied van iOS-games, dat je soms niet weet waar je moet beginnen. Gelukkig legt onze dagelijks Game Update uit wat er momenteel hot is. Maar dan nog; meer dan 100.000 games die om je aandacht schreeuwen. Geen wonder dat iOS-gamers een spelletje als snel laten liggen als er iets leukers te krijgen is. Een onderzoek van Playnomics bewijst dat: maar liefst 85% van de iPhone-gamers stopt al binnen een dag met nieuwe spelletjes die ze hebben geïnstalleerd. Het gaat daarbij om free-to-play games waarbij je pas later hoeft te betalen.

Planomics baseerde de conclusie op data van miljoenen Amerikaanse spelers op het Playnomics-netwerk. Het onderzoek vond plaats in de periode 1 juli tot en met 30 september 2012. Het onderzoek schetst een tragisch beeld voor makers van iPhone-spelletjes: na een kwartaal wordt 95% van de spelletjes nooit meer gespeeld. Gamers spelen de langste sessies op maandagen en pakken op de zaterdag het meest hun iOS-apparaat om een spelletje te doen (maar de sessies zijn dan korter). Ook bleek dat vrouwen sneller stoppen met een spelletje, maar wel langere speelsessies hebben dan mannen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 oktober 2012, 12:30
Categorie Games
Onderwerp game

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.