iOS game-update vakantiespecial: multiplayer-games voor op de camping

Drie iPhone-games die zich uitstekend lenen voor op de camping of anderzijds op vakantie: Slingshot Racing, OLO Game en Afterparty App NL zijn nog leuker met vier spelers dan met minder.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

GU VS Slingshot Racing headerElke werkdag brengt iPhoneclub de iOS game-update om je op de hoogte te houden van de nieuwste games en aankondigingen voor de iPhone en iPod touch. Dat is de gebruikelijke aanpak van de rubriek, maar deze week doen we het anders. Nu brengen we je elke dag drie games binnen een speciale categorie die volgens ons je aandacht verdienen in deze tijden van tijd te over. Vandaag drie games die je zo tevoorschijn kan toveren tijdens een hapje en een drankje aan de campingtafel: Slingshot Racing, OLO Game en Afterparty App NL.

OLO Game

GU VS OLO Game iPhone iPod touchEen tikkeltje tactisch, een snufje spannend. Dat is OLO Game, een spel dat je met vier man kan spelen op één iPhone. De simpele doelstelling en de strakke vormgeving helpen het spel voor iedereen duidelijk te maken. Je beweegt OLO’s in het veld, de rondjes die in verschillende groottes aanwezig zijn, en de bedoeling is dat je die verzamelt in je eigen zone. Een beetje curling, een beetje biljart: OLO is het allemaal. Om het spel wat losser te schudden, heb je te maken met een Death Hand die roet in het eten kan gooien, maar voor de rest is het een rustig beurtelings spelletje waarin je eigenlijk ‘gewoon’ wat schijven schuift. Ook ideaal voor tijdens een gesprek – en voor na de vakantie, want dan kan je het spel online gewoon doorspelen met toevoeging van voicechat.
Downloaden: OLO Game (€1,59, universele app)

Afterparty App NL

GU VS Afterparty App NL groot screenshotAfterparty App NL is eigenlijk geen spel, maar de opzet van een spel. Het doel heiligt de middelen en daarom nemen we hem gewoon mee in deze vakantiespecial. Afterparty App NL kan je inzetten voor een feestje, maar beter nog: je kan er een feestje mee maken. Twee teams van elk maximaal vier spelers bepalen eerst een straf voor het andere team in de categorieën drank, sociale media, sexy, lichamelijk of geen. Daarna begint het gebulder en gegier. Spelers krijgen om de beurt opdrachten om aan medespelers voor te leggen, terwijl een tegenstander op het scherm meekijkt en jureert. Zo moet de eerste uitgenodigde speler bijvoorbeeld bekende Nederlanders omschrijven en krijgt het team vijf punten voor elke goed gerade persoon binnen de tijd. Hetzelfde idee is er in acties verbeelden, een lachertje in vergelijking met een minuut lang niet lachen terwijl de tegenstanders grappen bij je uithalen. Het wordt afgemaakt door een ronde waarin je ‘ranking the stars’ speelt en je medespelers beoordeelt op allerlei persoonlijke vlakken, variërend van ‘wie is het meest opgeruimd’ tot ‘wie is de grootste player?’. Afterparty App NL is daardoor niet alleen leuk en lachwekkend tijdens het spelen, maar kan een bodem leggen voor een hele avond grappen en grollen.
Downloaden: Afterparty App NL (gratis, volledige versie in-app €1,59)

GU VS Afterparty App NL iPhone iPod touch

Slingshot Racing

GU VS Slingshot Racing screenshotSlingshot Racing is een bijzonder racespelletje, omdat je er geen gas in geeft, niet in remt én niet in stuurt. Toch is het een racespel. Heus! Als je Slingshot Racing in je eentje speelt, hoef je namelijk maar ergens op het scherm te drukken om je haak uit te slaan naar de binnenkant van een bocht. Daar staan palen en hoe je de bocht neemt, hangt af van wanneer je de haak uitslaat. Je kan het spel echter ook met vier personen op één iPhone of iPod touch spelen. Elke speler krijgt dan een hoek van het scherm toebedeeld in een kleur die correspondeert met een autootje… en ja, dan slaan dus vier spelers op één iPhone in elke bocht haken uit alsof levens ervan af hangen. Omdat de autootjes niet moeilijk doen over onderling botsen en de tracks nooit te groot zijn voor het scherm, is de actie lekker compact. En… zijn lachbuien gegarandeerd. Vier vingers op een beeldscherm die strijden om de ruimte en vier autootjes die elkaar uit de bochten mikken. Het is moeilijk excelleren in de drukte, en dat maakt Slingshot Racing een perfect gezelligheidsspelletje.
Downloaden: Slingshot Racing (€2,39, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juni 2013, 12:16
Categorie Games
Onderwerpen game, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.