iOS game-update: Trucker Parking Simulator en Nederlandse games Sumfeud en Go4Loco

Trucker Parking Simulator is een iPhone- en iPad-game waarin je vrachtwagens inparkeert en rijdt, en we hebben twee Nederlandse puzzelgames!
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

GU DI header Trucker Parking SimulatorWe openen de iOS game-update deze week met liefst twee Nederlandse games die puzzelfanaten wel moeten kunnen bekoren. Sumfeud is een rekenspelletje zonder te rekenen en Go4Loco is een online steekspelletje dat je kan spelen tegen mensen over de hele wereld, waarin je om beurten kaarten met cijfers neerlegt om combinaties te maken die de tegenstander aftroeven of dwars zitten. Trucker Parking Simulator is van een andere orde: daarin dien je enorme vrachtwagens te parkeren.

Parkeer eens een truck in: Trucker Parking Simulator

GU DI Trucker Parking Simulator screenshotParkeer eens een tientonner! Ja, waarom zou het ook geen spelconcept zijn? In Trucker Parking Simulator is aan jou de taak om grote trucks te parkeren in tijdslimieten in gegeven gebieden, waarbij je punten voor beide aspecten krijgt. Je hebt de beschikking over twee trucks in de 72 missies van het spel: een keurige tankwagen en een Amerikaanse MACK die gemaakt lijkt om zombies omver te rijden. Behalve de missies is er zelfs een sandbox-missie waarmee je vrij rond kan scheuren door de Brennerpas industrieterreinen in het spel. De besturing van het spel krijgt er flink van langs in de recensies in de App Store, maar dat die zo gevoelig komt en traag reageert, is verklaarbaar: je rijdt nota bene een enorme vrachtwagen! Daarmee gaat inparkeren en omdraaien nou eenmaal wat minder simpel dan een sportwagentje met taartschep achterop. Ook kan je eventueel de camera bijdraaien met een zwiep in beeld. Trucker Parking Simulator pak je niet heel makkelijk op, maar de moeite waard als je jezelf graag baas over de weg waant.
Downloaden: Trucker Parking Simulator (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Nederlands puzzelspel 1: Sumfeud

GU DI Sumfeud iPhone cijfers leggenHet eerste Nederlandse puzzelspelletje van vandaag heet Sumfeud. Een rekenspelletje, zonder dat je eigenlijk echt hoeft te rekenen. In de game van Ruben Rozeboom heb je een vak met negen tegels. Op elke tegel vind je een rekenteken als vermenigvuldigen, plus of min, of een cijfer van 1 tot en met 9. Je krijg steeds vijf tegels aangeboden om in het veld te schuiven, en dat dien je zo te doen dat je er een zo hoog mogelijke score mee haalt. Dat doe je door letterlijk rekensommetjes te maken op het veld: als er x 9 x ligt, gebeurt er niks. Maar als je vervolgens een 5 aanlegt, schuift de achterste x uit beeld en staat er 5 x 9. Dat levert 45 punten op, plus nog alle punten die de andere richtingen op het bord opleveren door je nieuwst ingeschoven steen. Als je tegels zijn gebruikt, eindigt je recordpoging en zie je hoeveel munten je krijgt toebedeeld. Je haalt een niveau met genoeg munten. Slim spelletje! Sumfeud is gratis te downloaden en daarmee kan je meteen een beroep doen op het instapniveau. Voor 89 cent koop je de andere niveaus erbij.
Downloaden: Sumfeud (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Trailer van de Dag: Go4Loco

GU DI Go4Loco cijferkaarten leggenAan het app-icoon en de naam van de app heb je nog niet meteen in de gaten met een spel te maken te hebben, maar dat is Go4Loco van Ben Koster toch echt. Het is een kaartspelletje dat je online tegen spelers van over de hele wereld kan spelen, met een scorelimiet van 100 punten die de wereld bepaalt. In vier spelvarianten is de basis steeds hetzelfde: je hebt kaarten van 1 tot en met 4 in 4 kleuren en daarmee moet je Yathzee/ pokercombinaties leggen op het ruitvormige bord. Vier cijfers van een gelijke kleur aan elkaar levert 20 punten op, vier opeenvolgende 40 bijvoorbeeld. Zo leg je enerzijds je eigen kaarten aan voor combinaties, maar staat het je net zo vrij de tegenstander dwars te zitten om te voorkomen dat die een combinatie maakt. In drie spelvarianten kan je de score ophogen van 100 tot 400, kan je spelen met een tijdslimiet en kan je spelen met een joker die voor dubbele punten in combinaties zorgt. Het spel houdt je statistieken bij in je profiel en een tutorial legt het spelprincipe nog eens uit. Laat je niet afschrikken door de priegelige tekst en accountformulieren als je de app voor het eerst opstart: het invullen is het waard. Leuk spel!
Downloaden: Go4Loco (€0,89, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 mei 2013, 14:10
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, puzzelgame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.