MessageMe krijgt landscape support en vrienden zoeken via mail

WhatsApp-alternatief MessageMe voor iPhone is vernieuwd met ondersteuning voor landscape en het zoeken naar vrienden via e-mail.

MessageMe iPhone chattenDe instant messaging-applicatie MessageMe heeft een update gekregen die de applicatie voorziet van landscape support. De applicatie waarin je elkaar berichten, foto’s, video’s, tekeningen, locaties en geluidsopnames kan sturen, werkt voortaan ook in de liggende stand van de iPhone en iPod touch. De update voert verder wat kleine wijzigingen door. Zo kan je nu naar andere gebruikers zoeken op hun e-mailadres.

Het zoeken via mailadres is handig, omdat vrienden toevoegen in MessageMe een beetje een lastig karwei werd nadat Facebook zijn handen aftrok van de applicatie. MessageMe gebruikte aanvankelijk aanmelden via Facebook om te kijken welke vrienden de app ook gebruiken, maar Facebook vond de dienst teveel lijken op de functionaliteit van Facebook Chat en weerde de functie.

MessageMe tekenen op fotoVerder worden de de tekeningen die je zelf maakt niet standaard meer opgeslagen in je fotoalbum, en kan je nu instellen of je zelf verstuurde media wilt opslaan in je album of niet. Gestuurde audio- en videofragmenten horen nu probleemloos af te spelen (en video’s op te slaan) en MessageMe zegt de prestaties van het versturen van audionotities te hebben verbeterd.

MessageMe beleefde een stormachtige introductie in de App Store als mogelijk alternatief voor WhatsApp Messenger. Momenteel is het echter niet de meest gedownloadde gratis messaging-app. Die rol is weggelegd voor Snapchat, een app waarmee je elkaar foto’s en video’s verstuurt die je maar één keer kan bekijken.

Downloaden: MessageMe (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 april 2013, 15:00
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen instant messaging, messageme, whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.