Air Media Center: alternatief voor Air Video tijdelijk gratis voor de iPhone

De iPhone-app Air Media Center is vandaag gratis voor de iPhone verkrijgbaar in verband met Valentijnsdag. De app laat je video's, muziek en fotos' van je computer draadloos naar je iPhone streamen.

Air Media CenterHet aantal Valentijnsdag-koopjes groeit met het uur: na een aantal games van Gameloft en de geroemde fotobewerker Snapseed, is de iPhone-app Air Media Center vandaag gratis in de App Store verkrijgbaar. Door deze app op je iPhone te installeren en de bijbehorende software op je computer te zetten, kun je video’s, muziek en afbeeldingen van ieder formaat draadloos naar je iPhone streamen. Daarmee lijkt Air Media Center erg op Air Video, maar dan met muziek- en foto-ondersteuning.


Air Media Center screenshotInstalleer je Air Media Server op je computer, dan kun je aangeven welke mappen foto’s, video’s en muzieknummers bevatten die door de iPhone-app bekeken kunnen worden. Vervolgens kun je met jouw pc of Mac verbinden door de iPhone-app op te starten. Eenmaal ingelogd zie je alle mappen die je normaal gesproken op je computer kunt gebruiken. Druk op een bestand en hij wordt omgezet naar een formaat dat door de iPhone afgespeeld kan worden. Tijdens dit conversieproces wordt het bestand tegelijkertijd afgespeeld.

Wil je Air Media Center gebruiken, dan moet je in de eerste plaats met het draadloze netwerk van je computer verbonden zijn. Door vanaf het tabblad ‘Internet’ de serversoftware te configureren, kun je hem ook vanaf andere netwerken op je iPhone opstarten.

Air Media Center steekt hetzelfde in elkaar als de populaire iPhone-app Air Video. Die laatste kan echter geen foto’s en muziekbestanden openen, iets dat met Air Media Center wel mogelijk is. Een perfecte vervanger durven wij Air Media Center alleen niet te noemen: je kunt namelijk vanuit de app niet spelen met de instellingen van een video, zoals dit wel met Air Video kan. Hierdoor kun je bijvoorbeeld geen ondertiteling instellen bij een MKV-videobestand.

Air Media Center is alleen vandaag gratis voor de iPhone en iPad verkrijgbaar in verband met Valentijnsdag. De bijbehorende serversoftware is gratis te downloaden via de Mac App Store voor MAC OS X. Een Windows-versie van de software kun je vinden op de website van de ontwikkelaar.

Downloaden: Air Media Center (tijdelijk gratis, normaal €0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
14 februari 2012 om 18:21
Categorie
Diensten
10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.