iOS game-update: Tiny ARPG, Speedway Racers, KOTOMON en koopjes

Speedway Racers is een nieuw racespel voor de iPhone met Nascar-raceauto's, Tiny ARPG is een nieuwe game waarin je als ridder ten strijde trekt en Kotomon is een rare variant op Nintendo's Gamecube spel Pikmin.

GU WO Speedway Racers headerTrends zijn er om doorbroken te worden. Krak. Geen gratis nieuwe games vandaag in de iOS game-update, voor het eerst deze week. We gaan ridderend de hort op met Tiny ARPG, scheuren nog eens een rondje in een Nascar-bak in Speedway Racers en spelen een bijzonder spelletje waarin je eieren moet laten uitkomen om er tegenstanders mee omver te kegelen. KOTOMON. In hondsirritante hoofdletters. Waarom gaan we daar eigenlijk in mee?

Daytona USA Speedway Racers

GU WO Speedway Racers iPhone screenshotJe iPhone is geen speelhal, maar je kan het er wel van maken. Met het installeren van Speedway Racers op je telefoon of iPod touch doe je in ieder geval een goede stap. Dat spel steekt een middelvinger op naar realistisch racen, plundert een achttal Nascar-auto’s van de eeuwige ovale racebaan en zet ze neer op smalle straatcircuits. Waar nog wel flink gebeukt kan worden. De Japanse uitgever Sega baarde er opzien mee in de arcadehallen met Daytona USA en Speedway Racers doet het nog eens dunnetjes over op Apple’s handhelds. Racen, beuken en door bochten slippen is wat je in dit spel doet. Het aantal tracks waarop je het gas indrukt is op een hand te tellen, maar wat zet deze game er een fijn snelheidsgevoel tegenover. Behalve de Arcade (meteen beginnen), Career (‘verhaal’ modus) en Time Attack (snelste ronde rijden), kan dat tegen drie andere coureurs in een online multiplayer met Game Center. Een fijn no-nonsense racespel.
Downloaden: Speedway Racers (€1,59, universele app)

https://www.youtube.com/watch?v=3kem3wtWxMw

Steekspel… Tiny ARPG

GU WO Tiny ARPG iPhone iPod touchConcepten die te simpel zijn voor woorden kunnen soms het meest verslavend van allemaal zijn. Denk maar eens aan de zee van kermis-muntspelletjes die bijna een jaar geleden de App Store overspoelden. Flikker een muntje in een bak met meer muntjes en hopelijk krijg je er betere muntjes voor terug. “Vijf sterren OMG de gameshemel op Aarde ttteeee geekkkk“. Dus hee, waarom zou Tiny ARPG niet bakken spelers voor zich kunnen winnen? In dit spelletje ben je een ridder die naar links en rechts loopt met zijn zwaard automatisch recht voor zich uit. Daarmee kan je varkentjes die van onder de grond op het speelveld komen, neersteken voor muntjes. Met die muntjes kan je betere zwaarden kopen zodat je de varkentjes en steeds sterkere tegenstanders nog makkelijker kan prikken. De uitdaging is dat je niet op de plek loopt waar de varkentjes naar boven komen, want dat doet au. Maar hee, daar hebben de makers wat op gevonden: een springknop. Daardoor neemt de geluksfactor wel wat af natuurlijk, dus of Tiny ARPG ooit zo populair zal worden als een muntschuifspelletje?
Downloaden: Tiny ARPG (€1,59, universele app)

Trailer van de Dag: KOTOMON

GU WO Kotomon iPhone iPod touchWe werpen de Trailer van de Dag op als een soort aanmoedigingsprijs vandaag. Kotomon – hier, het kan ook prima zonder hoofdletters makers – laat ons hart voor originele, nieuwe spelconcepten sneller kloppen. En het concept klinkt behalve maf, nog wel leuk genoeg om op een of andere duistere manier pakkend te zijn. Je speelt een mannetje dat eieren rolt tot het moment dat ze barsten en dan worden het mannetjes waarmee je andere mannetjes omver bowlt. Je krijgt punten voor zo goed mogelijke kegelpartijtjes en als alle tegenstanders zijn weggemoffeld, loop je naar een vuurtje en is het level klaar. Gamedesigners en waterpijpen, och hemel. Kotomon heeft een zekere charme, met zijn bijzondere geluidseffecten en kale landschappen die wel iets hebben van Nintendo’s plantrijke strategiespelletje Pikmin. Maar helaas: de besturing van het spel is het gewoon echt niet. Je probeert de mannetjes zo effectief mogelijk naar de tegenstanders te sturen, maar de computer lijkt vaak zelf wel even te bepalen waar je ze nou echt heen schiet. Daarna moet je de geschoten mannetjes naar je toe lokken of er zelf naartoe lopen. En dát is al minstens even frustrerend, want je troepen lopen niet zelden dwars door de drommen dodelijke tegenstanders heen. De beloning voor een goede bowlactie zet er wat feelgood tegenover, maar Kotomon mag terug naar de tekentafel om echt leuk te worden.
Downloaden: KOTOMON (€2,39, universele app)

De koopjeshoek

Gelukkig: toch nog een handreiking naar jullie die wél een iPhone of iPod touch hebben, maar niet meer dan een euro over hebben voor een spelletje: de koopjeshoek is er ook vandaag.

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 mei 2012, 19:15
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, kopen, racegame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.