iOS game-update: Tiki Gods, One Tap Hero, Wall Breaker en koopjes

One Tap Hero is een toegankelijk platformspel voor de iPhone, iPod touch en iPad met maar één knop en speelt als een droom. Net als Wall Breaker, een brick breaker of plankje-met-balletje game voor iOS.

GU MA Wall Breaker header iPhone iPadHopelijk kan je tegen vrolijke kleuren, want zoals wel vaker is de iOS game-update ervan doordrenkt vandaag. We houden drie nieuwe iPhone-games tegen het licht, waarbij we meteen schoorvoetend toegeven dat we het platformspel One Tap Hero misschien eerder een kans hadden moeten geven. Fans van het aloude Brick Breaker-achtige spel kunnen hun hart ophalen met Wall Breaker, een uiterst verzorgde en veelzijdige uitvoering van het plankje-met-balletje concept.

Wall Breaker: het bekende plankje-met-balletje

GU MA Wall Breaker iPhone iPod touchAls we een spel als Wall Breaker in de koopjeshoek hebben staan, beschrijven we het zo kort mogelijk als plankje-met-balletje. Dat komt omdat een van de grondleggers van het genre, Arkanoid, een onbekende titel is en ‘brick’ ook niet echt het speltype beschrijft. Wall Breaker zelf heeft nog niet in de koopjeshoek gestaan: het plankje-met-balletje spel is net uit en bovendien wordt het gratis aangeboden, met het volledige spel als in-app aankoop voor 79 cent. Het is zo gemaakt dat het de oude liefhebbers van het oude genre zo kan aanspreken. Het startscherm is opgemaakt als een game-reclameposter van weleer en ook het lettertype in de app is (hoewel je er een leesbril voor nodig hebt, zowat) een knipoog naar het begin van gaming. Gelukkig doet het spel genoeg nieuws om niet bedaard aan te voelen. Zo kom je in level 2 al tegenover bewegende blokken te staan die je balletje gewoon net zo hard terugkaatsen voordat je bij de te slopen blokken daarboven komt. En dat is nog level 2 van de 100! Je hoeft ze niet als vanouds allemaal achter elkaar te spelen, maar kan ze per stuk halen met een maximale drie sterren-waardering. Het spel heeft daarnaast ook nog een puzzelmodus en een attack-stand waarin je binnen een kleine tijd zoveel mogelijk punten moet scoren. Het strooit onder het spelen met munten die je kan uitgeven aan andere plankjes en ballen die allemaal andere eigenschappen hebben – en daarnaast belooft ontwikkelaar Smartmind ook nog allerlei content in nieuwe gratis updates. Verplicht voer voor de fans.
Downloaden: Wall Breaker (gratis, volledige spel in-app €0,79, universele app)

Tiki Gods: puzzelen met de Tiki-monsters

GU MA Tiki Gods Ancient Times iPhone iPod touchDe eerste volledige 3D-puzzelervaring op de iPhone, kopt ontwikkelaar Kalani Games over haar gisteren verschenen puzzelspel Tiki Gods: Ancient Times AKUA. Ja jammer joh, maar als er al niet oudere games met die nominatie aan de haal gingen, deed het geweldige Blast-A-Way het vorige week wel. Die werd op een haar na Game van de Week en dat dichten we Tiki Gods niet zo snel toe. Toch is het wel een aardige game. Het is eigenlijk een manusje van alles, met een puzzelmodus met 15 levels en drie type arcadespellen waarin je constant als overeenkomst hebt dat je als een van de drie Tiki’s door een veld met gekleurde bollen loopt. In de Time Attack-modus is het de bedoeling zoveel mogelijk van die bollen te verzamelen door ze op te rapen, maar in Tiki Crunch mag je de knop omzetten, want daarin moet je de bollen uitlijnen als een match-3 game om ze vervolgens gezamenlijk voor veel punten op te blazen. De Survival-modus is weer een andere discipline: daarin moet je de bollen zo opblazen, dat je bij nieuwe bommen in het veld terecht kan, zodat je bommen behoudt. Als je bommen op zijn, is het spelletje over. Wat ons betreft de modus die het spel maakt. Veel puzzelplezier voor 79 cent, alleen is het wat jammer dat de puzzelmodus een ankeiler is voor een andere versie van het spel die 50 puzzellevels heeft… en 2,39 euro kost. Uit verhouding.
Downloaden: Tiki Gods: Ancient Times AKUA (€0,79, universele app)
Ook genoemd: Tiki Gods: Ancient Times KUMULIPO (€2,39, universele app)

Trailer van de Dag: One Tap Hero

GU MA One Tap Hero iPhone iPod touchEen platformer waarin je maar één soort knop hebt om het spel mee te besturen. Het is makkelijk om One Tap Hero in de hoek te laten liggen als het zoveelste eindeloze renspelletje, en heel eerlijk: dat is precies wat we gedaan hebben. Een week na de release komen we tot bezinning: dit spel zit drommels goed in elkaar. One Tap Hero heeft inderdaad één knop en dat is het gehele scherm. Je springt met een druk, je springt hoger met een langere druk. Maar je rent niet maar één kant op; de hoofdpersoon wiens vriendin is veranderd in een beer (!) en daarom aan zijn avontuur begint, keert automatisch om bij objecten die gemarkeerd zijn met een groen pijltje. Dat is alles wat je moet weten en een vrijbrief voor levels die net zo beweeglijk zijn als je zelf. Platformen schuren over elkaar heen, hele lagen platformen schuiven op en neer en er valt zelfs aardig wat te puzzelen, als je sleutels verzamelt en je beraadt waar je heen wilt. Je mag dan automatisch keren bij een groene pijl, dat wil niet zeggen dat je niet over bepaalde groene pijlen heen kan springen om toch een andere richting te kiezen. One Tap Hero is een heerlijke iPhone-platformer.
Downloaden: One Tap Hero (€0,79, universele app)

De koopjeshoek

Zoveel lekkers in de sectie nieuw, maar nog zoveel lekkers meer. De koopjeshoek is er werkdag na werkdag voor je, elke iOS game-update weer.

Heb je gezien dat we naast de iOS game-update Koopjeshoek ook experimenteren met andere deals en app-kortingen? Vanaf nu: de iCulture Deals.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 september 2012, 19:11
Categorie Games
Onderwerpen game, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.