iOS game-update: The Conduit HD, The Legend of Holy Archer en Fangz

Fangz is een tof slachtspel, The Legend of Holy Archer kan een hit worden en Nintendo Wii-shooter The Conduit komt snel naar iPhone en iPad.

GU MA Fangz header iPad iPhoneNiet alles wat in de Verenigde Staten groot is, wordt ook in Nederland en België een hit in de App Store. Zo krijgen zombiespelletjes en de meest simpele schietspellen daar al snel enig succes, waar ze hier vaak stranden tussen al die andere games waar niemand naar kijkt. Maar soms zie je een gratis formule die zo goed is, dat ie ook wel buiten de States raak zal zijn. Dat vermoeden spreken we uit over The Legend of Holy Archer, een nota bene in Japan gemaakt pijl- en boogspelletje.

Hit in korte tijd: The Legend of Holy Archer

GU MA The Legend of Holy Archer iOSSlechts enkele dagen uit, maar nu al een succesje in de Verenigde Staten: The Legend of Holy Archer. Een game op Japanse leest, zien we in de App Store. Maar afgaande op de website werken er louter Westerse surfdudes en beachchicks. Hoe dan ook: Holy Archer heeft duidelijk Aziatische roots, zie je als fanatieke gamer snel genoeg. De geenszins gestileerde lettertypes en nul aandacht aan menu’s en interface geven dat wel weg. Zo staat de kaart van de omgeving dwars door je personage heen voordat je op de Shoot-knop onderin drukt om de eerste pijl te schieten! Bizar. Hoe dan ook: als je schietknop hebt ingedrukt, begint het spel te integreren. Je dient elk level een doel dood te maken met de schade van je pijlen, en daar heb je maar een beperkt aantal van. Je geeft de pijl eerst een richting mee en kan daarna sturen met veegbewegingen. De levels worden steeds rijker voorzien van obstakels waar het op fout kan gaan, maar er zijn ook schatkisten voor bonussen en moeilijk te raken objecten die voor grote schade zorgen. Als pijlen op zijn voordat je doel dood is, is de poging ten einde. Ondertussen spaar je natuurlijk voor betere uitrusting en kan je reken op bonussen als je elke dag terugkeert in het spel. In de roos?
Downloaden: The Legend of Holy Archer (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Fangz: vampieren schieten met een grijns

GU MA Fangz iOS screenshotToevallig dat we het over Amerikaans succes hebben bij de game hierboven, want we kunnen het thema zo doortrekken naar Fangz. Zombies en vampieren doen het verdienstelijk in Amerika en als je ze omver mag blazen, wordt het succes er meestal niet minder om. Fangz is het zoveelste spel waarin je dergelijke actie met een dergelijk thema vanaf de zijkant van een straat bekijkt, en waarin je naar links en rechts loopt en naar boven en naar beneden om de trekker over te halen tegen al het kwaad. Maar waar we het gros van de games in dit genre niet eens behandelen in de iOS game-update, daar is Fangz een aangename uitzondering. Het spel is bewegend leuker dan stilstaand, en dat is meestal omgekeerd bij dit soort spellen. De hoofdpersoon is een dikke Amerikaan die zich een hoedje zweet maar toch soepel loopt, de omgeving is een vet omlijnde take op de Amerikaanse voorstad en alle tekeningen en animaties lijken zo uit een stripverhaal te komen. Fangz heeft uitstraling, maar speelt met twee actieknoppen en op te waarderen wapens, ook nog eens erg goed en leuk. En over die upgrades gesproken: Fangz heeft geen in-app aankopen en zal ze ook niet krijgen, meldt ontwikkelaar Alexandre Ribeiro stellig. Je kan zeggen van dit vampierenspel wat je wil, maar het zuigt niet.
Downloaden: Fangz (€1,79, universeel, iOS 5.0+)

https://www.youtube.com/watch?v=xUzJscI640k

Trailer van de Dag: The Conduit HD

GU MA The Conduit HD iPhone iOSEen van de meest opzienbarende shooters op de Nintendo Wii (maar dat komt ook omdat er niet zoveel shooters op de Wii zijn), komt binnenkort uit op iOS: The Conduit. Dat heeft ontwikkelaar High Voltage laten weten. De mobiele versie heeft de toevoeging HD gekregen en is inmiddels uit op Android. Het spel gaat eigenlijk verder waar Perfect Dark op de Nintendo 64 is gebleven, met een science-fiction sfeer waarin je niet weet wat er staat te gebeuren, maar waarin je wel in redelijk Aardse of in ieder geval herkenbare omgevingen blijft bewegen. In de game krijg je een behoorlijk wapenarsenaal tot je beschikking, van mensenlijke mitrailleurs tot aliëneske schietijzers die plasma en andere gekleurde waanzin schieten. Op de Nintendo Wii werd de game met gemengde reacties ontvangen. We zijn zelf vooral benieuwd naar de besturing en de soepelheid van spelen. Want net als op de Nintendo Wii, zwemmen ook wij niet in een gigantisch aanbod topshooters.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 april 2013, 20:13
Categorie Games
Onderwerp iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.