iOS game-update: Temple Run Brave, Pyramid Run en Dungeon Village van Kairosoft

Er liggen twee nieuwe Temple Run iPhone games in het verschiet. Temple Run Brave is een officiële uiting van Pixar en Disney en Pyramid Run is een schaamteloze kloon met nog net een ander geluid voor de muntjes.

GU MA Dungeon Village iPhone headerEen bijzondere versie van de iOS game-update vandaag, want het immens populaire highscore-spelletje Temple Run komt in maar liefst twee gedaantes terug. Disney – jawel, Disney – buigt zich over de franchise en hangt haar aankomende bioscoopfilm Brave op aan het populaire iPhone-spel. Daarnaast is er ook een gloednieuwe kloon uitgekomen: Pyramid Run. De andere game is een toetje: Dungeon Village is het nieuwste tijdverslindende spel van de doodgeknuffelde ontwikkelaar Kairosoft.

Pixar + Temple Run = Temple Run Brave

GU MA Temple Run Brave iPhone iPod touchMeer dan zestien miljoen spelers starten het elke dag even op, en in totaal is het spelletje al meer dan 80 miljoen keer gedownload. Kijk naar Apple’s Game Center en je ziet dat het meer spelers heeft dan Angry Birds! Dat zagen we niet aankomen. Temple Run is niet ongekend populair, het is onstuitbaar populair. En dat zag Disney, de overkoepelende partij van animatiefilmstudio Pixar, ook. Die schreef de kleine studio achter het grote succes aan en tromgeroffel Temple Run Brave is een feit. Pixars nieuwe film over het roodharige, Schotse strijdertje Merida, verschijnt 26 juli in de Nederlandse bioscopen en verschijnt op donderdag de 14de van juni op de iPhone, iPod touch en iPad. Het idee is overeind: je rent weg in 3D-omgevingen die ongeveer zo breed zijn als boomstam en daarin graai je zoveel mogelijk munten en ren je zover mogelijk, ondertussen met snelle veegbewegingen uitwijkend voor muren, splitsingen, kuilen en obstakels waar je onderdoor moet glijden. Wrijven we onszelf nog in de handen voor Temple Run Brave?

Pyramid Run kijkt het kunstje af

GU MA Pyramid Run iPhone iPod touchWe hebben natuurlijk meer games zien langskomen die er vermoedelijk niet zouden zijn geweest als Temple Run niet zoveel furore maakte. Het vorige week maandag besproken Subway Surfers laat je munten pakken tussen de rijdende metro’s, het eerder tot Game van de Week uitgeroepen Aby Escape plakt er een wasbeer op en laat je door allerlei kleurige omgevingen hollen. Maar er zijn natuurlijk ook ontwikkelaars die het niet zo nauw nemen met vernieuwing en een eigen gezicht. MagicBone bijvoorbeeld. Die heeft Temple Run gewoon klakkeloos gekopieerd. Nog net behangen met een eigen naam, omgevingen en muntjesgeluid. Als Temple Run een soort supereenduidige Indiana Jones zou zijn, heeft Pyramid Run toch zeker de The Mummy-films als inspiratie genomen – maar daar houdt het verschil wel op. Je moet weer rennen, springen, glijden, naar kanten kantelen en weer doorgaan (tuteluuuutuuuu). Helaas is de besturing niet op het niveau Temple Run gebracht, dus we dagen je uit een enorme highscore te halen nadat je na een glijbeweging weer razendsnel een kant op moest slippen. Liever raden we je aan de andere genoemde games te proberen, trouwens.
Downloaden: Pyramid Run (gratis, universele app)

Trailer van de Dag: Dungeon Village

GU MA Dungeon Village iPhone iPod touch“Jup. Gewoon kopen.” Zo luidt een oordeel in de Nederlandse App Store over Dungeon Village. Het schemert al door dat ontwikkelaar Kairosoft een vaste schare gebruikers heeft opgebouwd die zonder enige twijfel het nieuwste managementspel van het bedrijf downloaden op de iPhone of iPod touch. Niet gek voor een bedrijfje dat niet al teveel moeite steekt in visuele ontwikkelingen, sociale media-hypes en online gameplay. Kairosoft blijft Kairosoft en in het geval van Dungeon Village betekent dat dat er een indrukwekkend nieuw managementspel is uitgekomen. In het spel bouw je langzaam een dorp op waar avonturiers en strijders zich nestelen. De eerde strijders wenden zich tot je plaatsje omdat er veel kerkers (dungeons) in de buurt zijn, daarna wordt het taak er alleen maar meer binnen te halen, ze te trainen en er zelf rijk aan te worden. De strijders bouwen een huis; jij verlangt huur. Jij bouwt een trainingssruimte voor vechtersbaasjes, de daaruit voortvloeiende pixelmensjes betalen je terug met deel van de buit. Je bent constant bezig met het vraag en aanbod om de strijders uiteindelijk zo behendig mogelijk te maken. Dungeon Village doet dat op een heerlijke heikneuterige manier, waarbij de avonturiers al voor je pas gebouwde stadsmuren ten strijde trekken tegen de raarste vrolijke mormels. Het maakt van Dungeon Village een van de meest vertederend uitziende managementspellen, maar biedt wel een flinke laag diepgang en die twee eigenschappen samen maken dit een typische Kairosoft-klapper.
Downloaden: Dungeon Village (€2,99)

De koopjeshoek

Dit zijn volgens ons de leukste tijdelijke gamesaanbiedingen van vandaag:

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 juni 2012, 19:09
Categorie Games
Onderwerpen dungeon, iculture speelt, kairosoft, temple run

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.